Biden: Türkiye büyümesi beklenen tek piyasa

Biden: Türkiye büyümesi beklenen tek piyasa

Politika Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Joe Biden İstanbul'da yaptığı konuşmada enerji konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Joe Biden İstanbul'da Atlantik Konseyi Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasının Başında Davutoğlu ile uzun zamandır tanıştıklarını belirten Biden "Kendisi Başbakan oldu ben hala aynı yerdeyim. Kendisi beni hala seviyor ama..." dedi. İşte o konuşmadan satır başları;

RUSYA KURALLARA UYGUN OYNAMALI
Rusya'nın enerjiyi geçmişte diplomaside bir silah olarak kullandığını biliyoruz. Enerjinin silah olarak kullanıldığını görüyoruz. Bu da bu bölgedeki milletlerin güvenliğini tehlikeye düşürüyor. Enerji güvenliği artık Avrupa'nın bir sonraki adımı olmalı. İş milli güvenlik ve ekonomide en önemli konulardan bir tanesi.Artık harekete geçmeliyiz. Rusya ithalatı tamamen durdursun demiyoruz kesinlikle. Çünkü Rusya çok önemli bir enerji tedarikçisi olmaya devam edecek. Rusya yine burada oyuncu olmaya devam etmeli ama tabii oyunun kurallarına uymalı.Eskiden bu bölge tamamen Rusya'ya bağlıyken artık kendi enerji kaynaklarına bağlanarak çok önemli gelişmeler sağlıyorlar. Ben bu nedenle Kıbrıs'a gittim. 50 yıldır en üst düzey ABD resmi ziyareti gerçekleşmiş oldu Kıbrıs'a. Bütün bir Akdeniz bir araya gelip çalışabilirse küresel merkez haline gelebilir.
"LİDERLİK BURADA DEVREYE GİRİYOR"
Kritik altyapı projelerini tanımlamamız lazım. Bu konu ile alakalı AB yakın zamanda bir mekanizma ortaya koydu. Tabi burada daha kesin kararlar alınması lazım. Buradaki temel engellerden biri altyapı.Liderlik işte bu noktalarda devreye gidiyor. Bugün aldığınız kararlar size daha güvenli bir gelecek getirecek diye bu kararları almanız lazım. Bütün devletler bu konuda hep birlikte haraket etmesi gerekir.
TÜRKİYE BÜYÜMESİ BEKLENEN TEK PİYASA
Türkiye şimdiye kadar petrol için önemli konumdaydı artık doğalgazda da bu durum söz konusu. Zaten G20 nezdinde de çalışmalar devam ediyor. Türkiye piyasası önümüzdeki yıllarda büyümesi beklenen tek piyasa. Burada altyapının geliştirilmesi gerekiyor. türkiye'nin de doğalgaz merkezi olmak için çalışmalara devam etmesi gerekiyor. Enerji güvenliğini Avrupa'da desteklemek sizlere kalıyor. Enerjiyi bir ayrılma değil işbirliği aracı olarak görmemiz gerekiyor. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...