Beşir Atalay'dan Rumlara uyarı

Beşir Atalay'dan Rumlara uyarı

Politika Haberleri

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Rumların oyalama taktiğine devam etmesi halinde alternatif politikalarda daha özgür olacaklarını belirtti.

Türkiye'yi temsilen adaya gelen Kıbrıs'tan da sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, müzakere sürecinde daima yapıcı bir rol oynayacaklarını ancak Rumların oyalama taktiğine devam etmesi halinde alternatif politikalarda daha özgür olacaklarını belirterek, "Bu meselenin ilanihaye sürmesine müsaade etmeyiz" dedi.


2014'te çözüm
Lefkoşa'daki tören alanında Kıbrıs Türk halkına seslenen Atalay, adil ve kalıcı bir çözümün Türkiye'nin öncelikli politikası olduğuna dikkat çekti ve "Temennimiz, müzakerelerin kısa sürede tamamlanıp 2014'ün ilk aylarında referandumlara gidilmesidir" dedi. Çözüm olsun olmasın Türkiye'nin KKTC'nin güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğini ifade eden Atalay, Türkiye'den su getirilmesi başta olmak üzere birçok dev projenin hayata geçeceğini de sözlerine ekledi. KKTC'nin kuruluş yıldönümünde askeri geçit töreninin ardından Türk Hava Kuvvetleri uçakları da Lefkoşa ve Girne'de gösteri yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...