Beşir Atalay: "Kılıçdaroğlu lider olamadı"

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Beşir Atalay: "Kılıçdaroğlu lider olamadı"

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP liderini topa tuttu: Genel başkan olmakla lider olunmuyor. Lider olmak için Türkiye vizyonu olacak. En ufak bir olayı istismar etmeyecek.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun lider olmadığını ve parti içinde lider arandığını iddia etti. Yahşihan ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi'ndeki TNT deposunda meydana gelen patlama sonucu ölen 4 işçiden biri olan Salih Erkeç'in cenazesine katılan Atalay, törenden önce Kırıkkale Valiliği'ni ziyaret etti. Atalay, Valilik ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ana muhalefet partisi CHP'yi topa tutan ve Kılıçdaroğlu'nun partisine yönelik eleştirilerle ilgili açıklama da bulunan Atalay, "Yaptığımız ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı. CHP'ye oy veririm diyenlerin yüzde 50'si CHP'de lider sorununun olduğunu belirtiyor" dedi.

ULUDERE HALKININ SUÇU YOK
nbsp;Atalay, Uludere'de 35 vatandaşın ölümüyle ilgili olarak ise, "Çok üzücü bir olay. Hiç kimse böyle olmasını istemezdi. Soruşturma sürüyor. Uludere Kaymakamına yapılan saldırı, bölge halkı arasında üzüntüye neden olmuştur. Bunda hiçbir zaman Uludere halkının suçu yoktur, dışarıdan gelen provokatörler yapmıştır" diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Uludere olayıyla ilgili değerlendirmelerine de değinen Atalay, "Tiyatro çadırı gibi ifadeler kullanıyor. Bizim ziyaretlerimiz Uludere'de ölen 25 vatandaşın ailesinin bulunduğu bir eve olmuştur. Biz oraya birileri gibi BDP'lilerle el ele vererek şov amaçlı oraya gitmedik. Seviyesizce, yalan ifadeler bir genel başkana yakışmıyor. Bakın bir genel başkan diyorum lider demiyorum. Çünkü genel başkan olmakla lider olunmuyor. Lider olmak için Türkiye vizyonu olacak. En ufak bir olayı istismar etmeyecek. Bu tür olayları anlamaya çalışmak lazımdır" ifadelerine yer verdi.

nbsp;"YÜZDE 50'Sİ LİDER SORUNU VAR DİYOR" nbsp;

Yaptıkları kamuoyu araştırmalarına da değinen Atalay, "Biz AK Parti olarak milletin nabzını sürekli tutarız. Vatandaşın ne düşündüğünü tespit ederiz. Yaptığımız son anket yeni sonuçlandı. AK Parti şu anda yüzde 55'lerde. CHP düşmeye devam ediyor. Dünyanın hiçbir yerinde muhalefetteyken oyunu düşüren parti yoktur. Her yerde iktidar oy kaybına uğrar. Türkiye'de ise muhalefetin oyu düşüyor. CHP'ye oy veririz diyenlerin yüzde 50'si partide bir lider sorunu var diyor" dedi.



Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...