Beşir Atalay: HDP'nin tek derdi PYD

Beşir Atalay: HDP'nin tek derdi PYD

Politika Haberleri

Başbakan yardımcısı Beşir Atalay son günlerde yaşanan olaylar ve HDP'nin dün yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte konuşmadan satır başları

Bu olaylar sırasında bölgede özellikle bazı belediyelerde orada bir yangın çıktığı halde o yangına araçları göndermeyen belediye başkanları bunlar biliniyor. Olaylara gelince, hepiniz takip ediyorsunuz. En son içişleri bakanımız açıklama yaptı. Başbakanımız bugün Malatya'da konuşacak.

"BUNUN ADI SİYASET DEĞİLDİR"
Dün HDP genel başkanı terleyerek bir basın toplantısı düzenledi. Hiç bir gerekçenin insan öldürmeyi haklı kılmayacağını kendileri de biliyorlar.Şunu söylemek istiyorum. Siyaset yapmak kolay değildir. Siyaset yapmak sabır ve özveri ister. Sayın eş başkan Cumhurbaşkanlığı seçiminde geliştirdiği Türkiye'yi kucaklayan bakış açısını şu anda tüketti. Suriye'de yıllardır vahşet ve zulüm var. Araplar, Kürtler orada ne kadar kıyıma uğradı. Şimdiye kadar hiç sesi çıkmayanlar şu anda ne hale geldiler gördünüz. Bu ilkesizliktir.Bu Türkiye'yi düşünmemektir. Sorumsuzca bir açıklama yapıyorlar. Bir MYK toplantısı yapıyorlar ve orada acil eylem çağrısı yapıyorlar. Çağrıda şu ifadeler var 7'den 70'e bütün halkımızı sokağa çağırıyoruz. Bir siyasi parti insanları sokağa çağırıyor. Bu siyaset değildir. Bu siyaset dışı yöntemleri meşru görmektir. Provakatörler var diyorlar. Siz o çağrıyı yaparsanız provakatörlerin eline fırsat geçer. Ülkemize bir vandalizm yaşattınız. Bu yanlışı milletimiz iyi gördü. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı büyük bir olgunlukla tavır gösterdi.Bölgedeki Kürt vatandaşlarımız bile buna ilgi göstermedi. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.

SURİYE POLİTİKAMIZIN 3 AYAĞI VAR
Özellikle Suriye politikamızla ilgili hükümetimiz açıklamalar yapıyor. Kobani ile ilgili Türkiye ilk günden itibaren çok sorumlu bir politika izliyor. Türkiye uluslararası hukuku zorlayan hiç bir şey yapmadı.Bizim 3 ayağı vardır suriye politikamız. 1-insani yardımlar, 2-politik adımlar, 3-tezkere. Biz şimdiye kadar Suriye'de hiç bir ayrım yapmadık. Etnik kimlik, din gibi ayrımlar söz konusu olmamıştır. Bizim yürüttüğümüz politika bu. Eğer ilk baştaki muhalefete ciddi destek verilseydi bugün orada hiç bir terör örgütü barınamazdı. Suriye'nin içine girerek hiç bir müdahalede bulunmadık.Şimdi de tezimiz bu.Çıkardığımız tezkere her türlü önlemi alma yetkisini bize veriyor. Suriye torakları içinde tampon/güvenli bölge oluşturulursa bizim oraya girmemize meşru bir adım sağlar. Türkiye'nin güvenli bölge sağlanmadan oraya girmesi meşru olmaz. Biz bunu biliyoruz.

HDP'NİN TEK DERDİ PYD

Özellikle Kobani vesilesi ile Türkler arasında yeni itilaflar üretmek çabasında olanlar var. Çözüm sürecinden memnun olmayanlar var. O dönemleri hatırlayanlar daha önce de Erbil üzerinden de Türk Kürt çatışması oluşturmak isteyenler olmuştu. Burada özellikle HDP'ye tekrar tekrar söylüyoruz. Bazen farklı siyasetlerden bahsediyorlar. Suriye'de Türkmenlerin evleri yıkıldı. Buna karşı hiç ses çıkarmadılar. Onlar sadece PYD ile ilgilendi. HDP PYD ile iş birliği içerisinde. PYD hem Türkiye'ye karşı negatif tavırda, hem Esed'i destekler nitelikte. PYD sadece kendisinin ileride kuracağı yapıyı düşünmüştür. nbsp;Esed'e ne kadar karşıysak IŞİD'e de o kadar karşıyız. Bu konudaki özellikle Kılıçdaroğlu'nun yenilediği suçlamaları kınıyorum. CHP'nin bir tavrı vardır. Bu uluslararası algı operasyonunda hiç bir zaman Türkiye'den yana olmamıştır. Bu yapılan sadece Ak Parti'ye yönelik değildir. Bu Türkiye'ye karşı yapılan bir algı operasyonudur. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...