Beşir Atalay, gençleri kabul etti

Beşir Atalay, gençleri kabul etti

Politika Haberleri

Beşir Atalay, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde 81 ilden gelen gençleri Başkakan Vekili olarak kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay gençlere seslenerek, "Siyasetten uzak durmayın. En iddialı şekilde geleceğe bakın, meydan okuyun" dedi. nbsp;Atalay, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde 81 ilden gelen gençleri Başkakan Vekili olarak kabul etti. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katıldığı Başbakanlık Yeni Bina'daki kabulde gençlere seslenen Atalay, "Başbakanımız yurtdışında olduğu için bugün sizleri kabul edemedi ama size özel selamı var" dedi. 19 Mayıs'ın tüm yurtta bir bayram havasında kutlandığını belirten Atalay, kendisinin de bizzat kabule gelirken başkentteki kutlamalardaki coşkuyu gördüğünü söyledi. Atalay, "Türkiye genelinde eski, biraz soğuk yüzlü bayram kutlamaları yerine gençlerin baş aktör olduğu folklorun, sporun, yarışmaların olduğu bir kutlama gördüm" dedi. Türk bayrağını öven Atalay, bayrağın renginin, ayyıldızın ve hilalin her birinin farklı anlamları olduğunu söyledi. Türk Bayrağı'nın uluslar arası toplantılarda en uzaktan bile fark edildiğini kaydeden Atalay, " Hepimiz o bayrağın gölgesinde bugünü kutluyoruz" diye konuştu.
19 Mayıs'ın önemine işaret eden Atalay, bugünün milli iradenin simgesi olduğunu vurguladı. Gençlerden milli iradeye sahip çıkmalarını isteyen Atalay, gençlik yıllarında zor dönemlerden geçtiğini anlattı. O yılların milli iradeye darbe vurulduğu, demokrasinin aksadığı, gençlerin birbirine silah doğrulttuğu dönemler olduğunu ifade eden Atalay, "1970'yı yıllar zor yıllardı. Biz tabi iyi miras devralmamıştık. Biz hükümet olarak iyi miras bırakmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Biz 11 yıldır 19 Mayıs ruhuna uygun, Erzurum, Sivas kongrelerinin ruhuna uygun demokrasi mücadelesi veriyoruz. 11 yıldır milli iradeye halel getirmedik. Her türlü tehdide karşı durduk. 11 yılda demokrasi adına o kadar çok adım attık ki biraz öğrenmenizi arzu ederiz" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda yıldızı parlayan ülkeler arasında gösterildiğine işaret eden Atalay, "Bu mirası devredeceğimiz gençlerin eğitimine, sporuna Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yaptık" ifadesini kullandı. Gençlere ' Siyasetten uzak durmayın' çağırısı yapan Atalay, şöyle devam etti:
" Siyaset ülkemizin sorunları ile ilgilenmek, milletimizin dertlerini dert edinmek, ülkenin geleceğine kafa yormaktır. Siyaset, toplumu, bayrağı, devleti düşünmektir. Sizler ne kadar iyi yetişirseniz Türkiye o kadar iyi olacak. İddialı olun, özgüveniniz olsun. Bizim dönemimizde özgüven sorunu vardı. Şimdi gençlerimiz, işadamlarımız daha özgüvenlik. Pasaportlarımız daha güçlü. En iddialı şekilde geleceğe bakın, meydan okuyun. Milli iradeye sahip çıkmazsanız ihmalin bedeli ağır olur. Bütün renklerle, bütün güzelliklerle, bütün zenginliklerle birlikte yaşamak istiyoruz. Bu da milli iradeye sahip çıkmakla olur. Bu reformların sürmesi lazım. Hırsa, kibire, tahammülsüzlüğe meydan vermeden bunu daha ileriye taşımak zorundayız. Milli iradenin hısımlarına imkan vermemede hassasiyetli olacaksınız."
Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Atalay, " Çözüm süreci birlik ve beraberlik içinde Türkiye'nin büyümesidir. Türkiye o zaman daha güçlü olacak. Gençlerimizim hayatlarını heba etmeyeceğiz" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise Türkiye'nin dört bir yerinde 19 Mayıs'ın bayram havasında kutlandığını söyledi. Alternatif kutlamaları eleştiren Bakan Kılıç, " Bayramın alternatifi, sana göre, bana göresi olmaz. Topyekün bütün farklılıkları Anıtkabir'e taşıdığınız zaman bayram o zaman bayramdır" diye konuştu.
Kabulde, gençler Atalay'a altın varaklı sürahi ve tepsi hediye ederken, Atalay'da gençlere hediye verdi. nbsp;ANKARA - İHA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...