Berhan Şimşek içini döktü

Berhan Şimşek içini döktü

Politika Haberleri

"Bizi artık Atatürk bile kurtaramaz..." Bu sözler CHP İstanbul eski İl Başkanı Berhan Şimşek' e ait. Şimşek'in bu sözleri CHP içinde sert tartışmalara yol açtı.

CHP İstanbul eski İl Başkanı Berhan Şimşek, parti yönetimini adeta topa tuttu. 15 aydan bu yana hiçbir programa davet edilmediğini belirten Şimşek, "www.egedesonsoz.com" adlı haber sitesine konuştu. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Şimşek, partinin iyi yönetilmediğini, bu gidişle partiyi Atatürk'ün bile kurtaramayacağını savundu.

Parti içi tasfiyelerin, ötekileştirme senaryolarının, eksen kayması tartışmalarının had safhaya ulaştığını iddia eden Berhan Şimşek, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu ile bir yere varamayacağını öne sürdü. Kılıçdaroğlu'na TESEV üyeliğinden istifa etmesi çağrısında bulunan Şimşek, "Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Tayyip'i Amerika'nın getirdiğini öne sürerek bir yere varamayız. Bu inanç bizi yıkar. Ecevit'i Amerika getirmedi. Halka inanmak ve halka güvenmek lazım. Gücünü halktan ve haktan almak lazım. Başka yerlere bel bağlamak doğru değil. Madem Tayyip'i Amerika getirdi, TESEV üyeliğinden istifa et. Neden Soros'un kurumuna üyesin? Soros'un kurumuna üye olduğunda Amerika karşıtlığın inandırıcı olmuyor. Çok iddialı söylüyorum, ne acıdır ki bizi şu anda Atatürk bile kurtaramaz. Ortak aklı kullanıp ortak hedefi oluşturursak Atatürk'ün cumhuriyetine sahip çıkabiliriz ve onu kurtarabiliriz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun lider olmadığını savunan Şimşek, "O hata yapmadı. 'Lider olunmaz, lider doğulur' diye bir söz vardır ve her liderin mutlaka bir hikayesi vardır. Marks'ın, Lenin'in, Atatürk'ün, Hitler'in, Demirel'in, Ecevit'in, Menderes'in, Erbakan'ın bir hikayesi vardır. Mesut Yılmaz ve Çiller'in yoktur mesela. O yüzden de yelle gelip selle gittiler. Kemal Bey, siyasi hikayesi olan bir insan değilmiş. Bir hikayesi olmadığını şimdilerde daha iyi fark ediyoruz. Kemal Bey ile bu işin yürümediğini ben değil, istatistikler ve araştırmalar söylüyor. Göreve geldiği zaman toplum tarafından beğenilirliği tavan yapan Kılıçdaroğlu'nun, son anketlere göre beğenilirliği yüzde 11,9'a geriledi. Aynı ankelerde CHP'nin oyunun yüzde 19 civarı olduğunu dikkate alırsak Kemal Bey, partinin 8 puan gerisine düştü. Göreve geldiğinde partinin üstünde bir değerle kabullenilen Kılıçdaroğlu, şimdi partinin gerisine düşmüşse durup düşünmek gerekir. CHP oylarının gerisinde bir Kılıçdaroğlu gerçeği var bugün ve bu gerçekle CHP örgütü yüzleşmek zorundadır." şeklinde konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...