Belediyede terör raporu kavgası... Soylu ve İmamoğlu atıştı

- Güncelleme:
Belediyede terör raporu kavgası... Soylu ve İmamoğlu atıştı

POLİTİKA Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB için “Biz şehit ailelerini işe alıyoruz ya... Bunlar da belediyeyi PKK’lılarla doldurdu. Ekrem İmamoğlu beni arayıp yardım istedi” dedi. İBB Başkanı, Twitter’dan “Bu kuyruklu yalan, ispat edersen görevi bırakırım” restini çekti.

İçişleri Bakanlığının İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik başlattığı terör soruşturması kapsamında savcılığa sunulan rapor gündemdeki sıcaklığını koruyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki belediye binasında Altılı Masa’daki partilerin genel başkan yardımcılarını yanına alarak düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Ekrem İmamoğlu, değerlendirme komisyonlarında 1.105 dosya ele alındığını ifade ederek “974 dosyaya işlem yapılma gereği görülmedi, 46 terör ilişiği ve iltisakı içeren kişi işten çıkarıldı. 53 kişinin de farklı suç bilgileri ve arşiv araştırmaları nedeniyle iş akitleri feshedildi. Bu rakamların içinde bizden önceki döneme ait işe girişlerin de olduğunun altını çizmek istiyorum” dedi.

SOYLU: İMAMOĞLU BENİ ARADI, YARDIM İSTEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da belediyelerde yürütülen terör soruşturmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu’nun kendisini aradığın söyleyen Soylu, şunları kaydetti:

Bizatihi saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda ‘CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, ne olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musun?’ diye bir ricası da olmuştur. Ama ‘Kanun ne gerekiyorsa onu yaparız’ dedik ve yaptık. Biz bu soruşturmayı sadece İBB’de yapmadık, tüm belediyelerde konunun üzerine gittik. Diyor ki ‘Benden önceki süreçte de bunlar vardı’ Bu soruşturma üç yıl yapıldı. 1.668 kişinin 1.427 kişisi İmamoğlu döneminde, 191’i Mevlüt Uysal, 50 kişi de geçici İstanbul Valisi’nin (Ali Yerlikaya) vekâlet ettiği dönemde alındı. Uysal ve Yerlikaya döneminde alınanların işe girme engeli olmadığı görülmüş. Şimdi meseleyi kendini kurtarabilmek için İBB’ye yasladığı 505 teröristi, güya yanındaki 3-5 aklı evvelin söylediği sözlere dayanak teşkil ederek benden önceliler de yaptılar demek aymazlıktır.

SOSYAL MEDYADAN CEVAP VERDİ

Bakan Soylu’nun “İmamoğlu benden yardım istedi” açıklamasını yapması üzerine İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medya hesabından “Bakan Soylu ‘Saygılarımla’ diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu, kuyruklu bir yalan! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. Hodri meydan” diyerek tepki gösterdi.

YARGILAMAYI CİDDİYE ALMADI, İNDİRİM UYGULAMADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırarak, siyasi yasak kararı veren mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. 17 sayfalık gerekçeli kararda, İmamoğlu’nun hakaret suçunu basın önünde işlediği, suçun yüksek yargı mensuplarından oluşan YSK üyelerinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde hakaret ettiği belirtildi. İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne hakaret ettiği gerekçesiyle adli para cezası almasının mahkemece olumsuz kanaat oluşturduğunun belirtildiği kararda “Devam eden yargılama sürecindeki açıklamaları ve davranışları ile mahkemece yapılan yargılamayı ciddiye almamış, bu olumsuz davranışlarından dolayı lehine indirim uygulanmamıştır. Suça konu sözün muhatabının YSK üyeleri olduğu duraksanmayacak şekilde açıktır” denildi.

Bu video da ilginizi çekebilir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...