BDP kongresinde 'Türk bayrağı' anonsu

BDP kongresinde 'Türk bayrağı' anonsu

Politika Haberleri

HDP Kongresi'nde, Eş Genel Başkanlığına Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş aday oldu. Kongrede, Türk bayrağı anonsu ise dikkat çekti.

HDP 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongre salonunun içi ve dışı HDP bayraklarıyla süslendi. Kongre salonuna "Demokratik Cumhuriyet, Ortak Vatan, Demokratik Ulus" nbsp; yazılı büyük bir pankart asıldı. Uludere, Soma, HES'lerle ilgili pankartlar da göze çarptı.

Kongrenin divan başkanlığına nbsp; Gencay Gürsoy seçildi. Kongrede, yapılan anonsta, Türk bayrağı asmanın yasal zorunluluk nbsp; olduğu belirtilip, hassasiyet gösterilmesi istenerek, platforma törenlerde ve nbsp; makamlarda kullanılan ayaklı bayrak konuldu.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ

2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Eş Genel Başkanlığına Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş nbsp; aday oldu. Öte yandan kongreye Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mesaj, HDP Grup nbsp; Başkanvekili Pervin Buldan tarafından okudu. (milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...