BBP Medet Ünlü suikastinin aydınlatılmasını istedi

BBP Medet Ünlü suikastinin aydınlatılmasını istedi

Politika Haberleri

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'ye gelen Çeçenlere yardım çalışmalarıyla tanınan Medet Ünlü suikastinin aydınlatılmasını istedi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'ye gelen Çeçenlere yardım çalışmalarıyla tanınan Medet Ünlü'nün silahlı saldırıyla öldürülmesine ilişkin, ''Ülkemizin, devletimizin, hükümetlerimizin ve kendi milli istihbaratımızın ve kendi güvenlik güçlerimizin bu kardeşlerimizi koruyamamasının sorgulanmasını istiyorum'' ifadelerini kullandı. Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Ünlü'nün Çeçenistan davasıyla ilgili Türkiye'de kamuoyu oluşmasına büyük katkı sağladığını vurguladı. Çeçenistan'ın çok büyük şehitler verdiğini, vermeye de devam ettiğini belirten Destici, ''Medet Ünlü ve onun dava arkadaşları, hiçbir zaman bağımsızlıktan vazgeçmediler. Bu dünyada şehit edilen ilk Çeçen değil, son çeçen de olmayacak'' değerlendirmesinde bulundu. Bu tür hadiselerin Türkiye'de yaşanmasının utanç verici olduğunu savunan Destici, şunları kaydetti: ''Ülkemizin, devletimizin, hükümetlerimizin ve kendi milli istihbaratımızın ve kendi güvenlik güçlerimizin bu kardeşlerimizi koruyamamasını sorgulanmasını istiyorum. Olayın, aydınlatılmasını istiyorum. Çünkü, kameralara yansıdığı şekil ile katil olduğu iddia edilen kişi belli. Göğsünü gere gere 'Ben Çeçenistan'ın Fahri Konsolosuyum' dediği için şehit edildi. Bizim devletimize düşen de bunu açığa çıkartmak ve faillerini yakalamaktır. Türkiye'de ister Çeçen olsun, ister Kırımlı olsun, ister Suriyeli ister Uygur Türkü kardeşlerimiz olsun, bize sığınmış burada hayatını devam ettiren hiçbir Türk ve Müslüman kardeşimizin başına böyle bir hadise ve menfur saldırı ile şehit edilmelerine artık bizim tahammülümüz kalmadı. Bir daha böyle bir hadisenin de yaşanmasını istemiyoruz. Destici, olayın takipçisi olacaklarını, nasıl meydana geldiğini kendilerinin de araştıracağını bildirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...