Baykal görevini devretti

/ Kaynak: AA
Baykal görevini devretti

Politika Haberleri  / AA

TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, görevi, TBMM Başkanı seçilen İsmet Yılmaz'a devretti.

TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamanın ardından, TBMM Başkanı seçilen İsmet nbsp; Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile makamına gitti.
nbsp;
nbsp;Burada yaklaşık 10 dakika süren görüşmenin ardından Deniz Baykal da nbsp; makama geldi. Kısa süre sonra Başbakan Davutoğlu makamdan ayrıldı ve ardından nbsp; devir teslim töreni yapıldı.
nbsp;
nbsp;Baykal, törende, yeni görevinin ve sorumluluğunun hayırlı olmasını nbsp; dileyerek, TBMM Mührünü Yılmaz'a verdi.
nbsp;
nbsp;Yılmaz da Baykal'a teşekkür ederek, Türkiye demokrasi tarihinin önemli nbsp; döneminde Baykal'ın izi ve damgası olduğunu söyledi. Her aşamada, bugüne kadar nbsp; gelen bir tecrübe birikiminin şimdi de örneklerini gördüklerini ifade eden nbsp; Yılmaz, "Bu ana kadar, geçici başkan olarak da bu demokrasi treni rayını hiçbir nbsp; tartışmaya yol açmadan bu noktaya getirmiş olmasından dolayı sonsuz teşekkür nbsp; ediyorum" dedi.
nbsp;
nbsp; Yılmaz, şunları kaydetti:
nbsp;
"Türk milleti demokrasiden umudunu kesmemiştir. Bunu seçime katılma nbsp; oranıyla gösterdi. Türk milleti sorunlarının çözüm yerinin TBMM olduğunu da yine nbsp; bu seçime katılma oranıyla gösterdi. 'Varsa problem bunu çözecek yer Meclis'tir' nbsp; dedi.
nbsp;
nbsp; Yeni Meclis'in bu çok parçalı yapısını uzlaşma için bir fırsat olarak nbsp; görmek lazım. Çünkü millet bize bu mesajı verdi. İnşallah önümüzdeki dönemde daha nbsp; demokratik, daha refah, daha müreffeh ve çoğulculuğu tehdit olarak değil nbsp; zenginlik olarak gören bir anlayış içinde 21. yüzyılda yeni ve güçlü devam nbsp; ederiz."
nbsp;
nbsp; Baykal ve Yılmaz birbirine çiçek verdi.
nbsp;
Yılmaz, Baykal'ı arabaya kadar uğurladı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...