‘Başkaları da soru çalıyor’ dediler

Düzenleyen:
‘Başkaları da soru çalıyor’ dediler

POLİTİKA Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2012 ALES ve KPDS (Kamu Personeli Dil Sınavı) hakkında cemaat üyesi M.Y.O adında birinin itirafı üzerine soruşturma başlattı.

Ebru Karatosun ANKARA
Akademisyen M.Y.O.’nun itirafları şöyle: 2012’de KPDS ve ALES sınavları öncesinde yurtta kalmakta iken Y. ve İ. adındaki cemaat mensupları, öğrencileri üçerli gruplar halinde bir odaya alıyordu. İ. bize gördüklerimizi kimseye söylemememiz için yemin ettirip Kur’an’a el bastırdı. Ben kendisine bunda kul hakkı olduğunu söylediğimde Y. bize herkesin soruları aldığını, bu nedenle kendilerinin de aldığını söyledi. Bize bilgisayarda soruları göstererek cevaplarını ezberletti. Sınavda 80 soru soruluyordu. Bize 70 soruyu ve cevabını 2 defa gösterdi. Sınavdan 81.25 puan aldım. ALES’den de 120 sorunun ve cevabını verdiler. O sınavdan da 80 puan aldım. Ben cemaate aylık 250 TL burs parası veriyordum. 17 Aralık sürecinden sonra yerel ve genel seçimlerde CHP’ye oy kullanmamızı istediler. Zamanla cemaatin gerçek yüzünü gördüm, vicdan azabı ile bildiklerimi anlatmaya karar verdim. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...