Başbakanlık o belgeleri yayınladı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Başbakanlık o belgeleri yayınladı

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Erdoğan'ın 1940'lı yıllara ilişkin bahsettiği, Aziz Nesin, Rıfat Ilgaz'ın kitapları ile Hazreti Ali'nin Ceng'lerini yasaklayan belgeler ortaya çıktı.

nbsp;Başbakan Erdoğan'ın 1940'lı yıllara ilişkin bahsettiği ve Aziz Nesin ile Rıfat Ilgaz'ın kitapları yanısıra Hazreti Ali'nin Ceng'lerini yasaklayan belgeler basına dağıtıldı. 3 adet dağıtılan ve 1945 ile 1948 tarihli belgelerde Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile kabinedeki diğer bakanların imzaları bulunuyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın öğle saatlerinde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda bahsettiği ve 1940'lı yıllara ait olan 16 belgeden 3 tanesi Başbakanlık kaynakları tarafından gazetecilere dağıtıldı. Erdoğan'ın bahsettiği ve Elifba kitabı ile Hazreti Ali'nin Ceng'lerinin yasaklandığı, Aziz Nesin, Sabahattin Ali gibi ünlü yazarların kitaplarının yasaklandığı belgelerde Cumhurbaşkanı olarak İsmet İnönü'nün imzası ve diğer bakanların imzaları görülüyor. 1945 tarihli belgelerin bir tanesinde

Hazreti Ali'nin "Yedi Kale Cengi", "Hayber Kalesi Cengi" gibi toplam 7 eserinin dağıtılmasının önlenmesi ve toplattırılması Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldığı belirtiliyor. nbsp; nbsp; nbsp;

Cumhurbaşkanı sıfıtayla İsmet İnönü ve bakanların imzalarının bulunduğu 1948 tarihli bir diğer belgede ise, Aziz Nesin'in "Azizname" isimli kitabının dağıtılmasının yasaklanması mevcutlarının toplatılmasının kararlaştırıldığı yeralıyor.

1948 tarihli başka bir belgede de yine Rıfat Ilgaz tarafından yazılan "Yaşadıkça" adlı kitabın dağıtılmasının yasaklanması ve mevcutlarının toplattırılması Bakanlar Kurulu'nun 10.7.1948 tarihli toplantısında kararlaştırılıyor. Burada da yine Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve kabinedeki diğer bakanların hepsinin imzası bulunuyor.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...