Başbakan'dan net uyarı

Başbakan'dan net uyarı

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Filipinler'den çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Filipinler'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye hareketi öncesi, çözüm süreciyle nbsp;ilgili konuştu.HDP'nin İmralı heyeti ile Başbaklan Yardımcısı Yalçın Akdoğan arasında dün yapılan görüşme nbsp;sonrası gözler Davutoğlu'na çevrilmişti."Çözüm sürecindeki kararlılığımız kesindir. Bundan sonra da süreç devam edecek" diyen nbsp;Davutoğlu, "Herkesi pozitif bir vizyonla geleceğe bakmaya çağırıyoruz, bunu arzu ediyoruz. nbsp;İnşallah güzel gelişmeler olacak" şeklinde konuştu.
6-7 EKİM OLAYLARI PROVOKASYON
"Hükümetin tutumu net. Çözüm süreci ancak kamu düzeni içerisinde başarıya ulaşır" diyen nbsp;Davutoğlu, 6-7 ekim olaylarına atıfta bulunarak, "Çözüm süreci kaos süreci değildir. nbsp;Herkesin kendi kafasına göre kendi hukukunu işletmneye kalkıştığı bir süreç değildir. 6-7 nbsp;Ekim olayları bazı çevrelerin hükümete dönük hamlesi ve çözüm sürecine yönelik nbsp;porovokasyondur" dedi. nbsp;
MUHATTABIMIZ HALK
HDP'den gelen son açıklamaların bunun fark edildiğini gösterdiğini söyleyen Davutoğlu, nbsp;özeleştiri yapıldının görüldüğünü belirterek, HDP'ye yönelik çağrıda bulundu: "Bu nbsp;açıklamalar çerçevesinde hareket edilmesini bekliyoruz."Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP'nin İmralı heyeti arasında dün yapılan görüşmeye nbsp;de değinen Başbakan Davutoğlu, "Görüşmeler önümüzdeki dönemde de devam edebilir. Ancak nbsp;kimse, çözüm sürecinden hareketle kamu düzenini bozmaya kalkışmasın ve Kürt vatandaşları nbsp;istismar ederek süreci akamete uğratmasın" dedi.Türkiye'ye döndükten sonra, dünkü görüşme sonrası oluşan tabloya ilişkin bilgiler alıp nbsp;gerekli talimatları vereceğini söyleyen Davutoğlu, hafta sonu yapacağı Tunceli, Tatvan ve nbsp;Patnos ziyeretlerini hatırlatarak, "Konuyu halkla yüz yüz müzakere edeceğiz. Temel nbsp;muhatabımız da vatandaş olacak" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...