Başbakan'dan MTV açıklaması

Düzenleyen:
Başbakan'dan MTV açıklaması

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Motorlu Taşıtlar Vergisinde yapılması planlanan artışa ilişkin, “Maliye Bakanımız gerekli düzenlemeleri yapacak, bütün detayları çalışacaklar” dedi.

"Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artışının makul seviyeye çekilmesine" ilişkin çalışmalarla ilgili soruya Yıldırım, "Motor hacimlerine göre ve diğer özelliklerine göre Maliye Bakanımız gerekli düzenlemeleri, düzetmeleri yapacaktır." karşılığını verdi.

'MTV ZAMMI MAKUL BİR SEVİYEYE ÇEKİLECEK'

Dün akşam Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nun ardından düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Maliye Bakanı Naci Ağbal'a yeni bir MTV artış oranı belirlemesi için görev verdiğini söylemiş ve MTV zammının makul bir seviyeye çekileceğini belirtmişti.

Bozdağ, şöyle konuşmuştu: 

"Cumhurbaşkanımızın dün yaptığı bir değerlendirme oldu. Tüm bunlar Bakanlar Kurulu'nda ele alındı. Bakanlar Kurulumuz Motorlu Taşıtlar Vergisinin kanun tasarısında öngörülen rakamdan aşağı bir rakama, makul bir rakama çekilmesi hususunda bir karara vardı. Maliye Bakanımız Naci Ağbal beye görev verdi." 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...