Başbakan'dan AP kararına sert çıkış

Düzenleyen:
Başbakan'dan AP kararına sert çıkış

POLİTİKA Haberleri

“Bizim açımızdan hiçbir önemi yok. AB ile ilişkiler zaten aman aman, sıkı fıkı değil, ite kaka, kerhen yürüyen ilişkiydi.”

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ile müzakerelerin durdurulması yönünde tavsiye kararı alan Avrupa Parlamentosuna sert çıktı. “Kararın bizim açımızdan hiçbir önemi yok” diyen Yıldırım, “Bir yandan ‘güvenlik için Türkiye vazgeçilmez’ derken, bir yandan eften püften nedenlerle böyle kararlar almaları tam bir çelişki” ifadesini kullandı. Yıldırım, AB liderlerinden de, bu vizyonsuzluğa karşı seslerini yükseltmelerini istedi. Yıldırım, Çankaya Köşkünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplarken, AP’ye tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
Bu kararın bizim açımızdan hiçbir önemi yok. AB ile ilişkiler zaten öyle aman aman, çok sıkı fıkı ilişkiler değil, ite kaka giden, kerhen yürüyen bir ilişkidir. AB şunu anlamalı: Avrupa gelecek vizyonunu Türkiye ile beraber mi şekillendirecek, yoksa Türkiyesiz mi şekillendirecek, buna karar vermelidir.
Avrupa, bir yandan ‘güvenlik için Türkiye vazgeçilmez’ derken, bir yandan da eften püften nedenlerle böyle kararlar almış olması tam bir çelişkidir.
Özellikle AB üyesi ülkelerin liderlerinin bu vizyonsuzluğa karşı seslerini yükseltmelerini bekliyoruz. AB, insani değerleri, demokrasi değerlerini bir yandan savunurken, basın özgürlüğünü, konuşma hürriyetini savunurken, bir yandan da Rusya’nın basın yayın organlarının kapatılması, bölge dışına çıkarılması yönünde kararlar alıyor. Bize demokrasi dersi vermeye kalkanların gerçek yüzünü bu vesileyle de ne kadar demokrasi fakiri olduklarını, çifte standartlarını bütün dünya ibretle izliyor.
KARŞILIĞINI GÖRECEKLER
 Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı’nda Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) destek veren Türk askerine yönelik El-Bab’daki saldırıya tepkisini de en üst tondan verdi. Yıldırım; “Karşılığını görecekler” ifadesini kullandı. Fırat Kalkanı’nın amacının, DAEŞ başta olmak üzere, Suriye’de faaliyet gösteren, PYD-YPG ve PKK gibi terör örgütlerinin Suriye’de yaşayanlara ve Türkiye’ye zarar vermemesi olduğunu hatırlatırken, kararlılık mesajı verdi. Saldırıda, 3 Mehmetçiğin şehit düştüğünü, 10 askerin yaralandığını hatırlatan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: “Belli ki bölgede Türkiye’nin DAEŞ’le yaptığı bu savaştan, bu mücadeleden memnun olmayanlar var. Bu yapılan saldırılar da, elbette ki karşılığını görecektir.”         
                Haber Merkezi ANKARA

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...