Başbakan Yıldırım: Muhalefetin çatı arayışı çatladı

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: Muhalefetin çatı arayışı çatladı

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yıldırım, "Muhalefetin oyunları başlarına geçti, kurmaya çalıştıkları çatı çöktü. Daha çakılmadan çatırdadı, yerle bir oldu." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, muhalefetin çatı adayı olması beklenirken yeterli çoğunluk sağlanamadığı için aday olmadığını duyuran Abdullah Gül üzerinden muhalefete yüklendi. 6. Olağan İzmir İl Kongresinde konuşan Başbakan Yıldırım, "Bugünlerde yine içeride ve dışarıda bir kumpas, bir çatı, Türkiye'nin aydınlık yarınlarına karşı bir tezgahla, çirkin bir tezgahla karşı karşıyayız. Ancak hamdolsun yaptıkları bu oyunlar başlarına geçti, kurmaya çalıştıkları çatı daha çatılmadan çatırdadı, yerle bir oldu." dedi.

"BUNLARIN DERDİ ERDOĞAN"

Başbakan Yıldırım, "Bunların derdi Türkiye'nin geleceği değil, bunların derdi Recep Tayyip Erdoğan. 'Aman Recep Tayyip Erdoğan olmasın da AK Parti olmasın da Türkiye'ye ne olursa olsun.' Yağma yok. 15 yıllık bu birikimi, 15 yıllık geldiğimiz bu noktayı alçaklara, memleket düşmanlarına, bölücülere, FETÖ'cülere teslim etmeye hiç ama hiç niyetimiz yok." sözleriyle muhalefeti eleştirdi.

"KEMAL BEY SEN NE YAPTIN?

Başbakan Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi. Yıldırım CHP Genel Başkanı'na "Kemal bey sen ne yaptın? Her seçimde yenilmek sende bağışıklık yaptı, bağımlılık yaptı. Onun için 'erken seçim' diyorsun. Bağımlılık kötü bir şey. Seni bu bağımlılığından kurtarmak istiyoruz. Onun için de 24 Haziran'da artık bu iş bitiriyor, bir dönemi kapatıyor ve yeni bir dönemi açıyoruz." sözleriyle yüklendi.

Yıldırım şunları söyledi:

"BİR KEZ DAHA BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ ALIN"

"54 gün sonra seçime gidiyoruz. Bu seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Seçimleri vaktinde yapmayı planlıyorduk ancak seçimlerin bir an önce yapılması için muhalefet partileri başta olmak üzere bazı çevreler sürekli seçimi gündemde tutmaya başladılar. Seçim sürekli konuşulursa bu ülke için iyi değil. Biz de peki seçim mi istiyorsunuz buyurun işte meydan bir kez daha boyunuzun ölçüsünü millet alsın dedik ve seçime seçimle cevap verdik.

"CHP'DEN KİMSEYİ BULAMADINIZ MI?"

Ana muhalefet partisi şunu aklından çıkarmasın; AK Parti her seçimden açık ara önde çıkmış bir partidir.

Aday arıyor aday! Nereden gelecek aday uzaydan mı gelecek? CHP'de aday mı yok, kimseyi bulamadınız mı? Projeyle siyaset olmaz. Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığında buluşarak kurmaya çalıştığınız o çatı da çöktü altında kaldınız.

"15 VEKİLİN DURUMU İÇLER ACISI"

15 milletvekilinin hali içler acısı. Ben buradan ilan ediyorum. Bu vekillerin seçildiği iller; İzmir size sesleniyorum verdiğiniz oyları size sorupta mı başkalarına pazarlıyorlar?

Sayın Kılıçdaroğlu şayet milletvekillerini önemsemiyorsun onu seçen seçmenlerinde mi önemi yok.

"SÖZ DE MÜHÜR DE KARAR DA MİLLETİN"

24 Haziran yeni bir dönemin başlangıcı olacak yeni kapılar açılacak. Söz de, mühür de, karar da milletin olacak.

Cumhur ittifakına da bazıları kafayı takmış. Cumhurdan neden işkilleniyorsunuz? Cumhur halk demek, siz de milletin yanında olun. Bölücülere göz kırpmayın."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...