Başbakan muhalefeti yerden yere vurdu!

Başbakan muhalefeti yerden yere vurdu!

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Ak Parti Grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu,muhalefet liderleri kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'yi çok sert bir dille eleştirdi.İşte o konuşmadan satır başları;
Reel sektöre yönelik 9 farklı alanda yapacağımız reformları kamuoyuna açıkladık. Temel amaç üretim kapasitesini artırmak, AR-GE programlarıyla Türkiye'deki emek yoğun sektörden teknoloji yoğun sektöre geçiş yapmaktır ve ekonomideki alt yapı gücünü daha da kuvvetlendirmektir. 12 yıldır ülkemizin ekonomik alanda katettiği yol herkesçe malumdur. Bu paket ile ülkemizin 2023'e gidişinin nbsp;ana taşlarını belirlemiş olacağız
"TÜRKİYE'DE SİYASİ İSTİKRARI KİMSE BOZAMAYACAK"
Bu ayın sonunda Irak'a bir ziyaret düşünüyorum. Aralı'ta Yunanistan'da bir toplantı gerçekleştireceğiz. Rusya lideri Sayın Putin Aralık başında Türkiye'ye geliyor. Çevremizdeki ülkelerde sıkıntılar olabilir. Burada önemli olan Türkiye'deki siyasi iktidarı korumaktır. Türkiye'deki siyasi iktidarı bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. 30 Mart öncesinde acaba Türkiye bir tirbülansa girer mi diye düğmeye basanlara mahal verilmeyecektir.Türkiye'deki demokratik istikrarın garantörü AK Parti'dir.
"AVRUPA'DA KALICI OLACAĞIZ"
Daha önce söylediğim gibi biz popülist hesapların içinde olmayacağız. Bizim pespektifimiz hep uzun vadeli olmuştur. İş adamlarımızla görüşürken kendilerini vurguladığımız gibi biz 3. bölge olarak seçtiğimiz Afrika ve Latin Amerika açılımlarını daralan Avrupa ekonomisini aşmak için yaptık. Biz Avrupa'da kalıcı olacağız. Biz Hükümet olarak iş adamlarımızın önünü açmaya çalışıyoruz. Aktif ve hepimizi gururlandıran performansları için ihracat ve sanayicilerimizi tebrik ediyorum. nbsp;
İSTANBUL'A 141 KM METRO HATTI YAPTIK"
Bu hafta Bursa'da yeni 21 eseri hizmete soktuk. İstanbul'da yeni metro açılışımızı yaptık. Aksaray Yenikapı bağlantısıyla 3 hattı birleştirdik. Sadece Marmaray değil bütün hatlarımız birbirine bağlandı. Bizim dönemimizde 141 km metro hattı yapıldı. İstanbul bize tarihin en büyük mirasıdır. Eski İstanbul'un muhafaza edilmesi ve İstanbul'un dünya başkenti haline gelmesi için bu çalışmalara ihtiyacımız nbsp;var.Hem tarihi koruyoruz hem de vatandaşlarımıza seri ulaşım imkanı sağlıyoruz. Bu hizmetlerimizi gittiğimiz her vilayette sürdüreceğiz.
"YARIN İŞ GÜVENLİĞİ PAKETİNİ AÇIKLIYORUZ"
Yarın iş güvenliği paketini kamuoyu ile paylaşacağız. Hükümetimizin ilk kurulduğu günlerde yaşadığımız asansör faciasından sonra bu talimatı vermiştik. Bakanlarımız çok yoğun çalıştı ve paketi tamamladık ve yarın kamuoyu ile paylaşacağız.
"TÜM DÜNYADA ADALETİN SESİYİZ"
Türkiye G 20 dönem başkanlığını üstleniyor. Bu şu demek Türkiye dünyanın en büyük ekonomileri arasında hem de küçük ülkelerin sorunlarını çözmek için başvurduğu ülke konumunda. Bu demek ki biz sadece Türkiye'de değil dünyada adaletin ve sesiyiz.Bu guru duyulacak bir tablodur.
"İŞTE BÜYÜME BUDUR"
Bu hafta çok önemli iki ziyaret yaptık. Birisi Bursa anlattığım gibi. Bursa'da Cuma namazından çıkışımız neredeyse 1 saati buldu. Bursa'da gördüğümüz bu yakın ilgi ve muhabbet için tekrardan teşekkür ediyorum. Bursa Cumhuriyetimizin öncü şehridir. Bursa'da geçen sene 12.5 milyar dolar ihracat yapıldı. 20002'de Türkiye'nin toplam ihtracatı 36 milyar dolardı. İşte büyümek budur. Bu kararlılığımız devam edecek.
"HACI BEKTAŞ-I VELİ İLE HZ. MEVLANA BİZİM İÇİN AYNIDIR"
Diğer anlamlı ziyaretimiz Hacı Bektaş'a idi. Bu ağır sorumluluğu aldıktan sonra bütün ulu erenleri ziyaret ettiğim gibi Hacı Bektaş-ı Veli'yi de ziyaret ettim. Tarih de millet de şahit olsun ki bu topraklarda iman tohumlarını eken erenlerin mirasına sahip çıkmak en ulvi görevimizidir. Buradan Nevşehir'e bir kez daha selam ediyorum. Bizim için Hacı Bektaş-ı Veli ile Hz. mevlana arasında bir değişiklik yoktur. ikisine gösterdiğimizi muhabbet aynıdır.
"TÜRBELERDEN ÜCRET ALINMAYACAK
"
Biz Sunni Alevi diye ayrımının körüklenmesine izin vermeyeceğiz. Bu ülkede kimse etnik kültür ve din üzerinden siyaset yapamaz. Artık Hacı Bektaş ve Mevlana müzelerine giriş için ücret alınmayacak. Bu zaten yanlış bir uygulama idi. O mekanlara sadece edep ve erkanla girilecek, o mekanlardan feyz alınacak.
"BİZ GELENE KADAR ALEVİ SORUNLARI TARTIŞILMADI"
CHP benim ziyaretimden bir gün önce bir Alevi paketi açıkladı.Ben gitmesem açıklarlar mıydı onu da bilmiyorum. O pakette hep AK Parti döneminde yapılan çalıştaylara atıf var. Biz gelene kadar Alevilerin sorunları açıklıkla konuşulmadı. Bizim yaptığımız çalıştaylarda hem değişik kesimlerin temsilcileri ile iletişim kuruldu hem de neler yapılacağı konuşuldu. CHP'nin paketinde hep "istemüzük" var. Din paketi kalksın, din ibaresi kalksın. Demek istedikleri şey bu öyle bir Alevilik olsun ki bu toprağın değerlerinden uzaklaşsın. Ben bütün alevi aydınlarımızı Hacı Bektaş'ın beyanatlarını okuma ayı olarak ilan etmeye davet ediyorum.
"CHP'NİN KAFASINDA HEP DİNLE MÜCADELE VAR"
CHP din dersini kaldıralım diyor. Çünkü CHP'nin kafasında hep dinle bir mücadele var. Bundan bir türlü kurtulamadı. Ben orada da söyledim, Din Kültürü dersinde bir nefret dili kullanılıyorsa ona ilk AK Parti karşı çıkar. Her bir din anlatılıyorsa Din Kültürü dersinde bunda ne zarar var.
"32 FARZI SAYAMAYAN GENÇLER ÇIKTI ORTAYA"
3 alternatif var. Bir din dersini kaldıralım. Bunu kaldırdığımızda IŞİD gibi radikal eğilimlerin toplumda yer almasını nasıl engelleyeceğiz. Gençlerimizi yanlış din anlayışını nasıl fark edecek. Onlar yasakladılar. tek parti döneminde yasaklandı. ne oldu genç nesil 32 farzı sayamayacak hale geldi. İkinci alternatif Sunni gençler Sunniliği, Alevi gençler Alevilik dersini okusun. Sunniler sadece sunniliği bilecek Aleviler sadece Aleviliği öğrenecek ve bu ikisini birbirine düşman zannedecek.Üçüncü alternatif ise, bütün dini inançları genç nesillere okutulmalıdır. Hiç bir şekilde bu desrlerde bir dinin tahrir edilmesi söz konusu olamaz. Bu bizim onayladığımız alternatiftir.
"CHP DERSİM'DEN KORKUYOR"
CHP'nin en önemli ikilimlerinden birisi de Dersim konusundaki ikircikli tutumudur. Sayın Cumhurbaşkanımız Dersim konusunda net bir tavır takınıp özür dilemişti. CHP Dersim konusunda hala bir açıklama yapmadı. Çünkü korkuyor, ulusalcılar kaçar, parti bölünür diye korkuyor. Cumhurbaşkanımız Alevi öncülerini yemeğe davet ediyor. Kılıçdaroğlu bu insanları haram yemekle suçluyor. Oraya gelenler eline, beline diline sahip çıkan insanlardır. Onlar kimi ziyaret edip etmeyeceklerini bilirler.
"SEN KÜÇÜK SANDALYENE BAK"
Kılıçdaroğlu sesini yükseltemez, yarası var. Geçen hafta vekil istifa etti, bu hafta da vekilleri istifa çağrısı yaptı. Şöyle bir takım düşünün herkesin ayağında farklı bir top var, adam kendini direktör zannediyor.Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı koltuğu boş diyor. Biz o makamları hakkı ile dolduruyoruz. Sen bu işleri bırak kendi küçük sandalyene bak.
"BAHÇELİ İLE ARAMIZDAKİ FARK..."
Bahçeli bugün grup toplantısında benim hiç söylemediğim şeyleri söyleyerek beni itham etmeye çalışıyor. Buradan tekrar söylüyorum Dersim'de yapılanlar zulümdü. Bahçeli ile aramızdaki devlet anlayışı farkı bu. Bahçeli devlette yanlış yapanları da devleti korumak için savunduğunu zannediyor. Biz doğruya doğru, yanlışa yanlış diyoruz.
"BAHÇELİ POLEMİK YAPMAYA KALKMASIN"
Sayın Bahçeli polemik yapmaya kalkmasın. tek partiyi savunacaksa çıksın savunsun.Dersim'e dönük eleştirel tutumumuz da sürecek. Bugünkü toplantısında beni Türk milletine yezid demekle suçluyor. Hangi Türkçe ile dediklerimden bunu anlamış ben bilmiyorum. Ben bu sözü kendine iade ederim. o diyor ki cinayet devlet adına işlenmişse onu bırakın. Sayın Bahçeli hiç merak etmesin Türkiye Cumhuriyeti tüm bu farklılıkları muhafaza edecek ve saygı gösterecek.
"ORTAK NOKTALARI ZULÜMDE SEÇİCİLİK"
Buradaki ortak nokta zulümde seçicilik. CHP de MHP de HDP de zulümde seçicilik yapıyor. Kobani konusunda hepimiz hassasiyet gösterdik.Peki Kılıçdaroğlu'nun Halep için tek bir söz söylediğini duydunuz mu? Halep'tekiler insan değil mi? Oradaki zulüm değil mi? Peki Bahçeli'nin Halep'e yardım edelim dediğini duydunuz mu? Kobani için ortalığı ayağa kaldıran bu vandallar, HDP'nin hiç halep için bir şey dediğini duydunuz mu? Ama biz zalime karşı dururuz, mazlumun yanında oluruz.
"BURADAN İSRAİL'E SESLENİYORUM..."
Yine Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı için en gür ses yine Türkiye'den çıktı. Buradan İsrail'e sesleniyorum sakın Suriye'de olanları bir fırsat bilip Kudüs'e yapılan saldırıyı sürdürmeyi düşünme. Herkes sussa Türkiye susmayacaktır.Atılması gereken tüm adımları attık ve gerekli tüm takipleri yapacağız. Kudüs de Mescid-i Aksa da bize emanettir ve biz bu emanetlere sahip çıkacağız.
"HDP İYİ NİYETİNİ GÖSTERSİN"
Çözüm süreci bizim için bir kardeşlik projesidir, kararlılıkla devam edecektir. Çözüm süreci ile kamu düzeni birbirine alternatif değildir. Kamu düzeni için her türlü önlemi aldık, almaya devam edeceğiz. Buradan HDP'ye sesleniyorum, çözüm sürecinin tüm taraflarına sesleniyorum. eğer sürecin devam etmesi için iyi niyetliyseniz çıkın ve bu vandalizme karşı olduğunuzu açık bir dille söyleyin. Çözüm sürecini biz konjokturel bir hesapla başlatmadık. Bir taraftan çözüm sürecini devam ettirirken bir yanda silahları bırakmamanın tutarlı bir yanı yok. Geçen sene Mayıs ayında Türkiye'yi terk etmesi gerekenler, silah bırakması gerekenler artık başlamalıdır. Çözüm süreci mutlaka başarıya ulaşacaktır.


www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...