Başbakan Erdoğan konuştu, önemli mesajlar verdi

Başbakan Erdoğan konuştu, önemli mesajlar verdi

Politika Haberleri

Başbakan Erdoğan, partisinin haftalık olağan Meclis Grup Toplantısı'nda milletvekillerine hitap etti.

Başbakan Erdoğan ' Rusya'da başlayan Soçi Kış Olimpiyatları sebebiyle Soçi'ye ziyaretimiz oldu. Sayın Putin ile heyetler arası ve ardından dar kapsamlı bir görüşmeyi kendisi ile gerçekleştirdik. Burada da aramızdaki enerji konusunu değerlendirdik. enerjinin yaınnda bir de Suriye konusunu ele almak suretiyle burada neler yapılabilir ikili veya farklı ülkelerin katılımı ile neler yapabiliriz gibi dedik bunların üzerinde ısrarla durduk. Yine KKTC Başbakanını, Romanya Devlet Başkanı'nı ülkemizde ağırladık ve kendileri ile görüşmemiz oldu. Açılış ve törenlerimiz devam etti.

200 TAPU VERİLDİ

Okmeydanı'ndaki sorunu hallettik ve 200 kadar tapuyu hak sahiplerine dağıttık. İBB'nin tamamladığı 156 milyon olan bedelle inşa edilen 20 kavşak ve yolun açılışını gerçekleştirdik. Batıkent Sincan metro hattı artık açılma aşamasına geldi. Yarın Sincan'da İspanya Başbakanı'nın da katılımıyla inşallah bu hattı hizmete alıyoruz. Sincan'ı on yılların özlemi olan metro hattı ile buluşturuyoruz. Birileri laf üretir biz ise icraat üretiriz. Aramızdaki fark bu. Şimdi sırada Çayyolu ve Keçiören metroları var. Şimdiden Batıkent Sincan metro hattının tüm Ankaralılara hayırlı olmasını diliyorum.

YEREL SEÇİMLER


Yerel seçimlere şurada 47 gün kaldı. AK Parti olarak yoğun devam eden seçim çalışmalarımızı belli bir yere getirdik. Bir çok ilimizde ilçe adayları tamamen açıklandı. Belde belediye adaylarımızı açıkladık. Adaylarımızın tespit süreci tam bir hassasiyet içerisinde ilerledi ilerliyor. Gelecek hafta çalışmalara başlıyoruz. Programımız el verdiği sürece şehirlerimizi tüm genel başkan y ardımcısı, bakan arkadaşlarım milletvekillerimiz 81 vilayetimizde yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. TBMM'nin gündemindeki acil yasaları tamamladıktan sonra teşkilatımızla tam kadro olarak sahada olacağız. 30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunu dile getirmiştim. Bu seçim ayrı bir özelliği var. Bütün gelişmeler şunu gösteriyor. Bu seçimde AK Parti'nin oyunu nasıl aşağı çekeriz. Bütün gayretler bu yönde. Ben sizin şahsınıza sesleniyorum. Sizler bu seçimde öyle bir çalışma yapacaksınız ki Allah'ın izniyle AK Parti'nin 30 Mart seçimlerinden de çok daha güçlenerek çıktığını inşallah ispat edeceksiniz. tg.com.tr, Çünkü halkımızın takdiri çok önemli. En önemli ölçü halkımızın iradesidir. Yaşananlara bakıldığında ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Burada dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu aziz millet tarihi boyunca gerçekten çok büyük acılar yaşadı. Çok büyük badireler atlattı. Hiç kuşkusuz zaferler kazanmış, destansı zaferler yazmış onurunu istiklalini hürriyetini yiğitçe müdafaa etmiş bir millete sahibiz, böyle bir milletin evlatlarıyız. Aynı zamanda çok çileler çekmiş, çektiği çileler yüzüne vurmuş bir milletiz. Anadolu'nun trakyanın şehirleriyle yaşadığı o uzun tarihi gözünüzün önüne bi getirin. Her neye ihtiyacı varsa hep millete gidiyor. Paraya ihtiyaç varsa millete gidiyor, fedakarlık gerekiyorsa cefa gerekiyorsa tek adres milletti. O aziz millet karar süreçlerinin hiç birinde yer almadı. Milletin görüşüne başvurulmadı, milletin hissiyatı dikkate alınmadı. Cefayı çeken her zaman millet oldu, sefayı her zaman bir avuç seçkin zümre sürdü. Öküzünü vereceksin dediler itiraz etmedi. Karasaban'ın önüne kendisi geçti öküzünü verdi.

KAZANAN HEP CHP OLMUŞTUR


Yol istedi yapmadılar, istikrar istedi vermediler. Bir devlet dairesine girince yüzüne bakılmamış. Başörtülüsün demişler sen okuyamazsın demişler, sen köylüsün demişler, taşralısın demişler fakirsin demişler. Yetmemiş daha ileri gitmişler sen makarnacısın, göbeğini kaşıyansın bidon kafalısın demişler. Bu ülke bunları gördü yaşadı yakın zamana kadar. Onun kendi iradesini ortaya koyarak ortaya koyduğu oyu bu zihniyetle değerlendirmişler. Herşeyi milletten aldılar ama fikriyatı görüşünü önemsemediler. Sandığın ortaya konması, millete seçme hakkı verilmesi bile milletin itirazının d uyulmasına yetmedi. Merhum Menderes gibi milletten bahseden siyasetçiler geldi, kazanan dar ağacı oldu, cellatlar oldu kazanan yine CHP oldu. Yine sermaye yine seçimler oldu. Çetelerin mafyanın dediği oldu. Cumhuriyet tarihimizde hatta yüzlerce asırlık tarihimizde millet iradesi ilk kez bu ölçüde karar süreçlerinde AK Parti döneminde yansımıştır.

DİRİNİZİ DEĞİL ÖLÜNÜZÜ SEVİYORLAR

Tarihte ilk kez milli irade bu kadar güçlenmiş, millet bu kadar karar durumlarına hakim duruma gelmiştir. Millet tarihinde ilk kez devleti ile buluşmuş, devlet ile kucaklaşmış ilk kez bu ölçüde sözün kendisinde olduğunu hissetmiştir. Bu durum birileri için yenilir yutulur bir durum değildir. Asırlardır itilen, insan yerine konulmayan fikrine kararına hissiyatına başvurulmayan millet ilk kez AK Parti döneminde tam anlamıyla iktidara gelmiştir. Birileri bunu içine sindirememiştir. Geçmiş çok güzeldi. Hükümetleri sermaye kuruyor, sermaye ykıkıyordu. Medya bu ülkede hükümetlerin bile üzerinde fonksiyon icra ediyordu. Bir avuç mutlu zümre kazandıkça kazanıyordu. Biz bu çarkı bozduk, dişlerini kırdık. Bu dengesiz, adaletsiz istikrarsız tezgahı biz alt üst ettik. tg.com.tr Elbette bunu sindiremiyor, kabullenemiyorlar. Senin evladın eksi 40 derecede Cudi Dağı eteklerinde mücadele ederken kahramanca şehit olmuş. Sen zannediyormusun ki bunların umrundadır. Senin meseleni bunlar mesele yapmadı, gözyaşını görmediler. Yüreğindeki yangını hissetmediler. Bunlar senin dirini değil ölünü sevdiler. CHP'ye MHP'ye BDP'ye gönül vermiş kardeşlerime söylüyorum. Ülkemde ne kadar etnik unsur varsa hepsine söylüyorum. Bir yerlerden talimatla değil bu ülkenin evlatları belirliyor. Bu ülkede kararları artık siz veriyorsunuz bundan rahatsız oluyorlar. Siz sandıkta ne derseniz o oluyor. Her meselenin çözüm yeri TBMM'dir. Siz çoğunluksunuz ee, azınlığa zulmediyorsunuz. Azınlığın güvencesi biz olduk. Bir defa onlara bu ülkede hiç bir zaman hakları verilmedi. Biz onların da haklarını koruduk. Bu ülkenin başbakanını, iktidarını kalkıp batıya şikayet edecek kadar bunlar alçaldılar. Burada parlamentoda yaptıklarınız yetmiyor mu gidip bunu batıya ne anlatıyorsun. Batıda hangi ülke bunu yaptı duydunuz mu. Onlar yeri geldiğinde ülke menfaati için her türlü dayanışmaı yaparlar. Ama bizim ülkemizde bunu göremezsiniz. Tam aksine her zaman bunun karşısında olmuşlardır. Kimin ne meselesi varsa bunu Türkiye'de görmelidir. Kimin ne meselesi varsa bunu sandıkta görmelidir. Türkiye dışardan yönetilecek bir ülke değildir. Bunlar tarih oldu. Buyursun siyasetle o meseleyi çözmenin mücadelesini Türkiye'de versinler. Biz siyaset dışı yöntemlerin kullanıldığı bir saldırıya karşı mücadele veriyoruz. Bu saldırıda bir kısım yargı kullanılıyor, emniyet güçlerimiz de kullanılıyor.

HODRİ MEYDAN, ELLERİNDEN GELENİ YAPSINLAR

Ses kayıtları, ortam dinlemeleri kullanılıyor, kara propaganda kullanılıyor. En önemlisi paralel yapı kullanılıyor. Mertçe siyaset meydanında çıkmıyorlar, bunların sandık gibi bir dertleri yok. Milletle aynı dili kullanmıyorlar, aynı yolda yürümüyor aynı istikamete bakmıyorlar. Millet bunların arkasında değil karşısında. Bunu bildikleri için siyasete ve sandığa yanaşmıyorlar. 17 Aralık saldırısı Türkiye'nin tüm kazanımlarına yönelik bir saldırıdır, yıkım projesidir. Sadece ve sadece yıkmanın peşindeler. Yıkmaya çalışıyorlar ama yamak gibi bir dertleri böyle bir hedefleri yok. AK Parti gitsin diyorlar, hükümet gitsin diyorlar. Hükümetin yerine AK Parti'nin yerini yoksulluğu, yolsuzluğu yasakları öneriyorlar. Milletin devre dışı olduğu ve hep belli kesimlerin kazandığı dönem için ahlaksız saldırılarla üzerimize geliyorlar. tg.com.tr CHP ve MHP'nin iradesine ipotek konulmuştur. CHP'nin gizli kayıtlarla nasıl şekillendiğini tüm millet açık ve net bir şekilde gördü bunun arkasında da paralel yapı vardı bunu ben buradan ilan ediyorum. Şimdi onlar düşünsün, onlar gidip o paralel yapı ile irtibat kursunlar onlar arayıp onlar bulsunlar. O şekillenme devam ediyor. Kendi içlerinden aday yokmuş gibi dünya görüşlerini paylamadıkları insanları aday gösteriyorlar. Yıllarca hakaret ettikleri bu paralel yapının yedeğinde adeta birlikte bir uçuruma doğru ilerliyorlar. Onun için bu mesele sadece bir AK Parti meselesi değildir, Türkiye meselesidir. Biz bu oyuna gelmedik gelmeyeceğiz. Biz irademizi asla sinsi yapılara teslim etmedik etmeyeceğiz. Biz üzerimizde kutsal bir emanet olarak taşıdığımız milli iradeyi, bu paralel yapıya peşkeş çekmeyeceğiz. Ellerinden geleni yapsınlar. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın.

BU GÖRÜNTÜLERİ BİZ DURDURDUK

Mersin'de bütün partiler dinlenmiş. Sadece benim değil, Cumhurbaşkanımızın değil, bakanların siyasetçilerin sanatçıların görüşmeleri dinlenmiş. Bunlar şantaj amacı ile kullanılmış. Sen işadamımısın. Şunu şunu yap yapmazsan arkadan bu geliyor sıkıysa yapma. Çünkü kendilerine güveni yok. CHP MHP çıkıyor gereğini yap diyor. O zaman HSYK değişikliğine neden yanaşmadınız. HSYK yasası için neden o kadar gürültü çıkardınız. Paralel yapı ile ilgili ağzınızı neden bıçak açmıyor. İnternet düzenlemesine neden destek vermiyorsunuz. internet yasası bu. Bunlar bütün bu parelel yapıyı çökertmeye yöneliktir hükümet yapıyor ama siz neden uzakta duruyorsunuz. Neden engel çıkartıyorsunuz, sizi kimin tehdit ettiğini açıklayın. Biz siyasi partilerin üzerindeki çok çirkin ve ahlaksız tehdidi ortadan kaldırıyoruz. Dün kasetler yoluyla CHP dizayn edildi, MHP aynı şekilde dizayn edildi. CHP Genel Başkanı hakkında anayasa çalışmalarını yaparken bu sosyal medyaya düştüğü anda bunu ortadan kaldıran biz olduk. Yarım saat içinde Bakan Yıldırım'a talimat verdim ve durdurdum. CHP'li kardeşlerim bunun farkında değiller mi biz duymazdan gelebilirdik, tüm Türkiye izleyebilirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın görüntüleri düşmedi mi düştü. Kim müdahale etti durdurdu biz durdurduk.

İNTERNET DÜZENLEMESİ

Hiç kimse fişlenmeyecek kimsenin verileri depolanmayacak. Kimsenin özgürlüğü ihlal edilmeyecek. Biz göreve geldiğimizde Türkiye'de genişbant internet abonesi sayısı 20 bindi Şuanda 34 milyonu aştı. İnternete karşı olan bir iktidar bunu yapar mı. Bizim dönemimizde internet ağı genişledi. Bütün okullara internet erişimi sağladık.Yurtlara ücretsiz internet erişimi sağladık. Bize kimse bu konuda ders veremez. Bu işi yapan biziz. Bu yatırımları yapan biziz. Şuana kadar çocuklarımıza 63 bin tablet dağıttık, önümüzdeki haftalarda 600 bine yakın tablet dağıtıyoruz. Bu hafta bu 600 binlik paketin 100 binini dağıtıyoruz. Allah aşkına internetin karşısında olsak bunları yapar mıyız. Ama herşeyi herkesin görmesi lazım. Şuan sadece Türkiye'de değil, başta ABD olmak üzere dünyanın her ülkesinde siber zorbalık adı verilen çok ciddi birsorun var. İnternette görüntüleri çekilip bundan dolayı cinayet işleyen intihar edenler var. Başta AB ve ABD olmak üzere bir çok ülkede internetle ilgili düzenlemeler var. ABD'de twitter üzerinden ABD'yi yerle bir edeceğiz diye şaka yollu mesaj atan iki İrlandalı geceyi cezaevinde geçirip ardından sınır dışı edildiler. İnternet üzerinden dolandırılanlar var, edepsizliğin hakim olduğu bir internet dünyası var. Her ülkede de bunlara karşı alınmış tedbirler var. Türkiye'deki bir türü de kasetsiyasetidir. Biz buna karşı mücadele veriyoruz. Mahremiyeti korumanın yanında milli iradeyi ağır bir tehditten korumaya çalışıyoruz. Aklı olan vicdanı olan, evde küçük çocuğu olan bu düzenlemeye karşı çıkmaz çıkamaz. Hele hele CHP gibi, MHP gibi siber zorbalığın acısını çekmiş partiler böyle bir düzenlemenin karşısında duramazlar. Orada başka bir tehdit vardır. CHP'nin MHP'nin üzerindeki o tehdidi biz kaldıracağız. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Biz bugün iktidarız olur ya yarın olmayabiliriz. Millet bize bu makamlarını ehline teslim edin dediğinde bir an bile düşünmeden sahibine teslim ederiz. Türkiye'nin istiklali ve istikbali için gözümüzü kırpmadan mücadele edeceğiz.

SINIR DIŞI EDİLDİĞİNİ İDDİA EDEN YAZARA CEVAP

Paralel yapının ne yapmaya çalıtığını herkesin görmesi lazım. Yurt dışında Türkiye'yi izleyen çevrelerin bu paralel yapının ne olduğunu çok iyi kavramalarını rica ediyorum. Yaklaşık 40 yıllık bir süreç söz konusu. Yani saedce bizim zamanımızda değil 40 yıl boyunca devlete sızmaya çalışmış başka yapıların içine girmiş bir yapı söz konusu. Her yolu meşru kılan bir anlayışla sızılmış. Karşımızda sınırları ilkeleri gayeleri finansmanları belli olmayan bir yapı var. Bu yapının tabanında hasbi, samimi saf ve temiz duygularla hizmet aşkı ile mücadele veren kardeşlerimiz var. Ama lider kadroda çok farklı gayelerin peşinde koşan bir kadro var. Bu kadro, amirlerinin talimatı ile değil liderlerinin talimatı ile hareket etmeleri sağlanıyor. Bakıyorsunuz aynı gün hepsi hastalanıyor. Hepsi HSYK'da genel kurul toplanamıyor. Başkan olarak Bakan Bey davet etti dün de toplanamadılar. Aynı anda hasta oldular, kimi iznini kullanıyor kimi de gidip rapor alıyor. Bunlar devleti çalıştırmamanın adımlarıdır. Bu nasıl bir anlayıştır. Hani dürüstsünüz siz. Tezgah böyle çalışıyor. HSYK'ya bunun için mi seçildiniz. HSYK'nın parlamentoda yasalaşması noktasında çıkmasını engelleyenlere sesleniyorum. Siz bunu engellediniz bunlarla çalışıyorsunuz. Bu ne demektir paralel yapı ile ortak hareket ediyorsunuz. Onlar o şekilde mücedele ediyorsa biz de hukuk içinde gerekeni yapacağız. Legal operasyonlarda bu yapının talimatları ile yapılıyor. Aynı yapı yargı içinde de var. Türk milleti adına değil örgüt ile aldıkları talimatlarla hareket ettiklerini görüyoruz. Burada değerli kardeşlerim hukuk diye birşey yok bunu böyle bilesiniz. Aynı yapı devletin hemen her kurumunda etkin hale gelmeye çalışmış. Biz müdahale edince rahatsız olanlar var. Biz bu ülkeye hizmet etmek için varız.

BENİM O KADAR BOŞ VAKTİM YOK


Birileri önümüzü kesiyorsa kbunu çözmek durumundayız. Bunların millete verecek hesapları var mı yok. Bunlar sadece liderlerine verecekleri hesapları var. Bunlar Allah'a verecekleri hesabı da düşünmüyorlar. Devlet imkanlarını kullanarak fişleme yapmışlar. İllegal kayıtlar izlemeler yapmışlar. Elde ettikleri verilerle pek çok kesime şantaj yapmışlar. Bunların malum bir gazetesi var ve orada yazarmış. Bunu bizim iktidarımızın yurt dışı ettiği söyleniyor. Bunlarda yalan meşhurdur. Basın enformasyon kurumu kartınızın süresini uzatır uzatmaz irade onlara aittir. Benimle ilgili twit atmış benim haberim yok. Hele twit hastalığım hiç yok. Benim bu kadar boş zamanımda yok kusura bakmayın.

PARALEL YAPI

Yapılanların dine, imana, vicdana insafa sığar yanı var mı. Lütfen başınızı iki elinizin arasına alın ve Rabbimizin o hükmüne yönelin. 'Siz hiç düşünmez misiniz?' Bu hükümlerde akıl sahipleri için hükümler vardır.Bizim dinimiz bir bilgi dinidir. Örgütün lideri ABD'den birilerinin izlendiğini ses kayıtlarından dinlediniz. Kimse bunun hesabını sormadı, görmedi gazeteciler bunları. Bunlar suç teşkil etmiyormu. O malum iş örgütü bu konuda ses etmedi niye çünkü onların da kasetleri var. Aradan aylar geçti bir savcı da çıkıp orada sen ne yapıyorsun diyerek dava açmadı. Biz açıkça konuşuyoruz. Artık yeter. Yetti! Madem ki onlar yazıyor onlar çiziyor ülkemizi idare etmeye çalışıyor artık biz de hem konuşacağız hem adımlarımızı atacağız. Neler var neler. Ameliyatımızı bile gündem konusu yapıp ya diyor, beddualarınız bile tutmadı diyor. Böyle şeyler olabilir mi ne çirkin yakıştırmalar. Demek ki diyor iyi müslüman değilsiniz. Şu hale bak. Takdirler çok enteresan. Bu mesele bizimle başlamış bir mesele değil. Bunun kökü 12 Eylül 1980 darbesinde. Hazırlıkları öncesi ama darbe ile devam ediyor. Bu meselenin kökü 28 Şubat darbesinde 7 Şubat hadisesi olduğunda meselenin önemini anladık. 17 Aralık darbe girişiminin üzerine tek başımıza biz gidiyoruz. Evet tek başımıza bırakıldık ama Rabbimiz bizim yardımcımızdır diyoruz ve biz bu yolda aynen devam edeceğiz. Millet bizimle beraberdir. tg.com.tr Yargıda çalışmalar yapılıyor. Hiç bir mağduriyetin haksız mahkumiyetin üzeri kapanmayacak. Bunu bir hak mücadelesi olarak görüyoruz ve bunu son nefesimize kadar sürdüreceğiz. Bu yapının Türkiye'nin kürsesel projelerine nasıl saldırdığını görsünler. Bu kardeşlerimin oyunu göreceklerine tuzağı göreceklerine ve bu yapı ile aralarına mesafe koyacaklarına bu çirkin ahlaksız insanlarla yollarını ayıracaklarına yürekten inanıyorum. Bu yapıdaki bazı hanım kardeşlerim evleri dolaşıyorlar. Sizin de kapınız çalınırsa kapınıza gelenlere şunu söyleyin 'Biz halimizden memnunuz, iktidarımızdan memnunuz. Düşündüklerimizi konuşamıyor, inandığımız gibi yaşayamıyorduk. Ama şuanda yaşıyoruz. Eğer çok meraklı iseniz partinizi kurun da gelin' onlara bunu söyleyin. Biz tek başımıza da kalsak milli iradeyi şerefimiz ve namusumuz gibi savunmaya devam edeceğiz. Bu ahlaksız saldırılar karşısında boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Yalnız olmadığımızı biliyoruz.Bu kutlu yolda aziz milletimizin de bizimle birlikte olduğunu çok iyi biliyorum. Türkiye düşmanlarına uşaklık yapanlar olsa da aramızda biz bir olarak beraber olarak milleti ve millet iradesini savunmaya devam edeceğiz. Türkiye'de hükümetleri sermaye değil, medya değil, kasetler değil sandık belirleyecek. Hükümetleri karanlık ülkeler örgütler değil millet belirleyecek. Bu bir istiklal mücadelesidir, 77 milyonun irade mücadelesidir. 30 Mart Türkiye düşmanlarının ve onların maşalarının kaybedeceği, aziz milletin kazanacağı bir tarih olacak, yeni Türkiye için bir milat olacak. Bir anımızı bile boşa harcamayacağız. Yıkım ekibi 1 çalışıyorsa biz 10-100-1000 çalışacağız. Her ne yaparlarsa yapsınlar hangi yolu denerlerse denesinler Allah bizimledir, millet bizimledir. Milletin hayır duası bizimledir. Siz AK bir kadrosunuz. Aranıza karalar karışsa da bugüne kadar onları hep birlikte eledik. Bundan sonra karalar çıkarsa onları da eleriz. Aklığınıza asla leke sürmeyelim, sürdürmeyelim. Yetimin hakkını 11 yıldır nasıl muhafaza ettiysek bundan sonra da aynı şekilde muhafaza edeceğiz. Bizim sefdamız Türkiye sevdasıdır. Eski Türkiye'nin kapılarına kilit vuracak yeni Türkiye'yi şaha kaldıracağız.

CHP ESKİ İSTANBUL'U GERİ GETİRECEK

Bir CHP'li eski İstanbul'u size iade edeceğiz demiş. Neydi çöp dağlarıyla var olan, susuz, hava kirliliği ile malum gazetelerin maske dağıttı İstanbul. İski yolsuzluğu ile gündemde olan bir durumda bize bırakacaklarını söylüyorlar. İşte siz zaten böylesiniz. Bunlar taş üzerine taş koyamazlar. Biz emin adımlarla ülkemizi güncelleyerek, değişim dönüşümle dünyanın hayranlıkla izlediği bütün reform paketlerimizle, ekonomimizle buyrun Ocak ayında yine ihracatta patlama. Tüm zamanların aylık rekoru. Aynı şekilde dün sanayide yine bir rekor daha. Bekledikleri gibi olmuyor olmayacak. Koşuyoruz, koşacağız üreteceğiz. Bir kez daha diyorum Allah yar ve yardımcımız olsun.
Yunus Emre Arvas / Tg.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...