Başbakan Davutoğlu: Türkiye'de ana muhalefet koltuğu boş!

Başbakan Davutoğlu: Türkiye'de ana muhalefet koltuğu boş!

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu il başkanları toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert eleştirilerde bulundu.

İşte konuşmadan satırbaşları

Yıkılan her yeri yeniden inşaa edeceğiz. Görsünler ki yıkılan yerlerde gül yetiştiren bir iktidar var. Tespit ettiğimiz her vandaldan yıktıkları yerin tazminatını alacağız.Yeni Türkiye'yi eski Türkiye'ye çevirmek isteyenler tarihin çöplüğüne atılacaktır. nbsp;

1.5 MİLYON SURİYELİYE KAPIMIZI AÇTIK
Yeni hicri yıl bütün ülkemize ve İslam alemine hayırlı olsun. Bizim siyasetimizi anlamak için Hicret'i anlamak gerekiyor. Bir grup insan, başlarında bir ulu peygamber onurları ve özgürlükleri için yürüdüler. Allah rahmet eylesin onlara. Eğer bir garip bize doğru yürürse,eğer eşi öldürülmüş bir mazlum kadın bize doğru yürürse bütün dünya bize karşı dursa bile biz ona kapıyı kapatmayız. Onlar bunu anlayamazlar. 1.5 milyon Suriyeli kardeşimize kapılarımızı açtık, yetimlerin gidip başını okşadık. Bağrında bu kardeşlerimizi barındıran ülkemin bütün vatandaşlarını selamlıyorum. Allah sizlerden razı olsun.

KALPLERİ DE VİCDANLARI DA MÜHÜRLENMİŞ
Ana muhalefet lideri Suriyelilere kapımızı açmak vatana ihanettir dedi. Kapımızı kapatsaydık eğer Kılıçdaroğlu insanlığa ihanet etmiş olurduk. Onlar anlamazlar. Yetimlere mazlumlara sahip çıkma duygusunu bilmez. Kalbi de vicdanı da mühürlenmiş ama biz biliriz. Biz Kürt ve Türkmenlere hiç bir ayrım yapmadan kapılarımızı açarken HDP'liler de sadece bizimkilere açalım kapılarınızı diğerleri kalsın diyor. İşte Ak Parti ile diğerleri arasındaki fark bu. Merhamet ve vicdan olmadan ekonomik güç olursa orası zalimleşir. Biz hep merhametin yolcusu olacağız. Ne pahasına olursa olsun bu ruhu koruyacağız. Medine'nin ruhunu ebediyete kadar koruyacağız.

BİZ HZ. HÜSEYİN'İN YOLUNDAN GİDECEĞİZ
Muharrem ayının yıl dönümü biliyorsunuz. Hz. Hüseyin vicdanı ile onuru ile yürüdü, küçük hesaplarla yürümedi. HZ. Hüseyin hem peygamberimizin torunu hem de merhametin sembolüydü. Sonunda ölüm olduğunu bile bile yürüdü o. Biz Hz. Hüseyin'in yolundan gideceğiz. Mazlumun yanında, zalimin karşısında olacağız. Burada da iki tavır var. Zalim ve mazlum söz konusu olduğunda acaba zalim bizim yanımızda mı diyenler var. CHP 3.5 yıldır Esad'ın yanında yer alır. O rejim insanları aç bırakarak hapishanelerde ölüme terketti. Aynı Kerbela gibi. CHP'liler sessiz kaldı, HDP sessiz kaldı. Televizyonlara talimat verdiler bunları göstermeyin diye.

TÜRKİYE'DE ANA MUHALEFET KOLTUĞU BOŞ

Kılıçdaroğlu parti ile devlet içiçe geçti diyor. Kılıçdaroğlu Türkiye tarihini bilmiyorsun. Dünya tarihini bilmiyorsun bari CHP tarihini bil. Bu ülkede devlet ve partiyi içiçe geçiren tek parti CHP'dir.Cahille laf anlatmak zor. nbsp;İnsan rakibinin de iyi olmasını istiyor. Türkiye'de anamuhalefet partisi koltuğu boş. Biz karşımıza çıkacak lider arıyoruz ama yok. İki kelimede bir barış diyen HDP, eğer zalim bana dokunmuyorsa bin yaşasın diyor. IŞİD Kobani'ye saldırmasaydı. İŞİD'le güzelce yaşamaya devam ederdi bunlar.Biz insanlık için yardım ederiz. Mandela başka bir dinden olmasına rağmen Hüseyni bir tavrı vardı. Irkçılığa karşı mücadele etti.Gandhi de böyle. O da emperyalizme karşı mücadele etti. Çakma Gandhi'ye sor nerede yaşamış, ne yapmış onu da bilmez.

BİZİM SİYASETİMİZ TÜRKİYE SINIRLARINI AŞTI
Ak parti hicret ruhunu temsil eden bir partidir. Keşke seçim günlerinde gelen mesajların hepsini sizinle paylaşabilsem. Arakan'dan dua mesajı geliyor. Allah sizi güçlü kılsın çünkü bizim sizin merhametinize ihtiyacımız var diye. Bizim siyasetimiz Türkiye sınırlarını aşmıştır. Bunu her nerede ne nasıl olursa olsun savunmaya devam etmelisiniz. Özgüveninizi kaybetmeyeceksiniz. Bize yıllarca devam eden saldırılar bundan. Birileri vicdanın sesi sussun diyor.Biz inadına kardeşlik diyeceğiz.

HDP GELSİN TRABZON'DA TOPLANSIN
MYK'da bir karar aldık. Bundan sonra il başkanları toplantısı bundan sonra Ankara'da değil her ay dönüşümlü olarak Türkiye'nin doğusundaki, batısındaki illerde olacak. Göstereceğiz ki Ak Parti Edirne'nin de partisidir, İzmir'in de, Mardin'in de. Diğer partilere de sesleniyorum. Acaba CHP'nin doğuda teşkilatı var mı, toplanabilecekler mi? HDP gelsin Trabzon'da toplansın. Onlar ideolojik mahallelerine toplanıp orada nutuk atmayı severler. Her kesme hitap eden partinin Ak Parti olduğunu dünyaya göstereceğiz.

HPD KOBANİ İÇİN NELER YAPTIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİYOR
Kobani'den 200 bin kardeşimizi aldık. Kobani'den gruplar halinde kardeşlerimiz gelmeye başladığında gece yarısı beni aradılar. Karşıdan gruplar geliyor ama arabaları ile geliyorlar, yanlarında malları ve kuzuları ile geliyorlar dediler. Dedim ki kimbilir ne zorluklarla aldılar onları. Alın onları da ülkelerinde barış sağlanınca onları da alır dönerler. Koyunların da hepsini raic fiyattan aldık ve kurban bayramında kesip o kardeşlerimize ikram ettik. Bizim Kobani'ye ne yaptığımızı HDP'liler çok iyi biliyor. Biz bu yardımları yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz merhametli bir ülkeyiz.

ŞİMDİDEN UYARIYORUM
Bu paralel yapının geçmişte yaptığı hala utanç verici bilgiler geliyor. Herhangi bir vatandaşın kişisel bilgilerini biriktirip depolamak kimsenin hakkı değil. Bu ahlaken de inancımızdan da doğru bir durum değil. Bunları özgürlük vatandaşlarımızın bir gereği olarak görüyoruz. Suç işleme niyeti olanlar bilsinler ki molotof kokteyl ile ambulansa yaklaşırlarsa, vatandaşlara yaklaşırlarsa terörist olarak değerlendirilecekler, şimdiden uyarıyorum. Hiç kimse kusura bakmasın. Bu özgürlükte değil.

HİÇ BİR ŞEKİLDE BUNLARA İZİN VERMEYECEĞİZ
1 Mayısta toplanmak bize her ne kadar ,ideolij olrak farklı olursa olsun istediği gibi özgürlüklerle kutlayabilir ama maskeyle molotof kokteyl ile kutlayamaz. O suç işleyeme hazırsa biz de engellemeye hazırız. Hiç bir şekilde bunlara izin vermeyeceğiz. Polis bunları görüyor alıp götürüyor ama gözaltına hakkı yok, elinde delil yok ve bıraktığı anda bu vandallığa iyilik yapmış oluyor. Bir kapıdan giriyor bir kapıdan çıkıyor. Hiç bir şekilde insan haklarına aykırı bir şey yok. Biz bunu çok iyi bir değişiklik olarak yapmıştık. İstismar edilen şeyler olmasaydı hiçbir şey değişmeyecekti. Özgürlüğü kısıtlayan hiçbir unsur bu pakette yoktur. Bu çercevede olaki art niyetli polislerimiz bunu istismar etti onuda denetleyen birileri olacak.Kılıçdaroğlu biz molotofa, şiddete karşıyız dedik. Peki bunu Kobani olayları olurken neden söylemedin? Genel başkan yardımcın Türkiye'yi karıştırmak için mesaj yayınladığında neredeydin? Kış uykusundaydı herhalde. Karşıysan çık söyle.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...