Başbakan Davutoğlu: O maskeler inecek

Başbakan Davutoğlu: O maskeler inecek

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Amasya'da toplu açılış töreninde halka seslendi.

İşte konuşmadan satır başları

Hepinizi gönülden muhabbetle selamlıyorum. Hizmet rahmet ve bereketi ile geldik sizlere. MYK'da il başkanlarımızı bir şehirde toplayalım diye bir teklif geldiğinde dedim ki bunun konuşulması gereken yer Amasya'dır. Bir şehir aşkla kurulur, aşkla olgunlaşır.Bir şehir ahlakla irfanla büyür Amasya gibi. Burada yetişti Fatih ve cihan padişahı oldu. nbsp; nbsp;Amasya şehzadeler şehridir. Yavuz Sultan Selim'in yetiştiği diyardır Amasya. Bir şehir milli irade onurunu bünyesinde taşıdığı zaman şehir olur.Buraya gelişimin sebebi bu hem açılışı yapacağız, hem başkanlarımızla görüşeceğiz. Amasya bizim için sığınak şehridir. 100 yıl önce istiklalimiz tehlikedeyken yine Amasya'ya sığındık ve Gazi Mustafa Kemal Amasya bildirgesini buradan yayınladı. Buradan dünyaya haykırmaya geldik yeni Türkiye ancak milletin karar ve azmiyle kurulur.

FETRET DÖNEMİ YAŞATMAK İSTEDİLER
Selçuklu burada büyüdü, Osmanlı burada devlet adamlarını yetiştirdi, cumhuriyetin temelleri buralarda atıldı. Olağanüstü kongrede bir şey söyledim Fetret devri bitiyor yeni Türkiye kuruluyor. Yeni Türkiye'yi inşa faaliyetinde Amasya'dan başlayacağız. nbsp;Vandallar bu ülkede fetret dönemi yaşatmak istediler. Biz her zaman milli azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Tam yeni hükümetimiz kurulmuş ve azimle yola çıkmışken millet bayram sevinci yaşarken Kobani'yi bahane ederek sokağa çıkın çağrısı yaptı HDP. Ve CHP de bu çağrıyı destekledi. Kılıçdaroğlu bir yandan sukünet istedi bir yandan da hükümetimizi IŞİD'le işbirliği yapıyor iftirası ile onları destekledi.Amaçları bir fetretin önünü açmak. Bakın ne oldu. Bu tahrikler sonunda 33 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2 polisimiz şehit oldu. Amasyalılar guru duyabilirsiniz, o şehidin annesini, eşini aradığımda gördüğüm metanet Amasya'nın neden sığınılacak bir şehir olduğunu bize gösterdi.

ŞİMDİ HDP VE CHP'NİN HESAP VERME ZAMANI
Şimdi HDP'nin de CHP'Nin de hesap verme zamanı. Kimsenin Kürdü Türke, Türkü Kürde düşman etmesine izin vermeyeceğiz. Nasıl Ferhat Şirin'le bir aşkla buluşmuşsa bu ülkenin doğusu da batısı da öyle kavuşacak. Amasya'dan sesleniyoruz; Milletin birliğini ve huzurunu baki kılacağız. Bu topraklarda kargaşaya yönelecek olanlar asla amacına ulaşamayacak. Ne yaaprlarsa yapsınlar milli birlik ve beraberliğimizi tahrip edemeyecekler.Türkiye'nin düzeni söz konusu olduğunda her türlü önlemi hiç çekinmeden alacağız ve özgürlükleri kararlılıkla koruyacağız. Eğer 2-3 gün içinde 1122 bina yakılıp yıkılmışsa, bu binaların içinde okullar var, müzeler var. Onlar o okulları yakarak bu ülkenin çocuklarının geleceğini yakmak istediler. Demek istediler ki burada sadece biz siyaset yaparız. Siz ne derseniz diyin nbsp;biz ülkenin 4 bir yanında siyaset yapmaya bu ülkenin birliğini, beraberliğini korumaya devam edeceğiz.

BU MASKELER İNECEK
Bu ülkeyi kimseye feda etmeyiz. Gereken bütün önlemleri de alırız. Şimdi ben hepinizin nur yüzünü ben görüyorum.Ama hiçbirinizin yüzünde maske görmedim. Neden takmadınız? Çünkü siz buraya suç işlemeye gelmediniz. İstanbul sokaklarını, kesip sağa sola saldıranlar özgürlük mü yapıyor? Şimdi biz diyoruz ki kimse toplantı özgürlüğünü kullanırken maske takmayacak. Biz aslında bu kararla CHP ve HDP'nin de maskesini düşürüyoruz. Bu maskeler inecek. Kobani konusundaki maskeler de indi. İnsanlık adına nasıl davranış gösterilmesi söz konusu olduğunda herkesin gerçek yüzü ve felsefesi ortaya çıktı. 3.5 yıldır Kılıçdaroğlu'ndan Suriye için tek bir söz duydunuz mu? Şimdi Kobani için tezkere istiyor. Aslında maskesi düştü. Demek istiyor ki Esed'ime dokunmayın.

KILIÇDAROĞLU'NUN AHLAKI BU KADAR
Bulgaristan'dan soydaşlarımız geldiğinde kucak açtık. Irak'tan Kürt kardeşlerimiz geldiğinde kucak açtık. Sunni mi, alevi mi, hristiyan mı demeden herkese kucak açtık.Biz Suriye;'den akrdeşlerimzi geldiğinde o kapıları nasıl kapatabilirdik Amasya? Biz babası annesi öldürülerek elindeki küçük bir çantayla ülkemize gelen o yetimleri yanlız bırakabilir miydik?Anadolu insanı sormaz.Kimsin demez. Tanrı misafiri dediğinde açar kapısını. Kılıçdaroğlu diyor ki, 1,5 milyon Suriyeliyi Türkiye'ye kabul etmek ihanettir. Asıl kendi yaptığı ihanettir.Türkmenleri IŞİD'in zulmüne terk nbsp;etseydiniz diyor. İşte Kılıçdaroğlu'nun ahlakı bu kadar.Niye HDP Esad'a karşı çıkmadı? Biz Esad zalimini de IŞİD zalimini de lanetliyoruz. Her ikisine de karşıyız.

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...