Başbakan bugün, hükümet haftaya belli oluyor

Düzenleyen:
Başbakan bugün,  hükümet haftaya  belli oluyor

POLİTİKA Haberleri

AK Parti’nin, temayül ve istişare sürecinde Binali Yıldırım isminin ön plana çıktığı iddia ediliyor. Yeni Kabine’nin de çarşamba günü açıklanması bekleniyor.

İsmail Sonsuz - Buket Güven  ANKARA
AK Parti hafta sonu yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongre’de Genel Başkanlığa aday gösterilecek ismi bugün açıklıyor. Pazartesi ve salı günü, il başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri ve parti yetkili kurullarının üyelerinin aralarında bulunduğu 800’den fazla partiliyle yapılan temayül yoklamasının ardından istişare sürece dün AK Parti’nin kurucu ve doğal lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tamamlandı.
Temayül yoklamasının ve istişarelerin ardından AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu bugün saat 11.00’de toplanarak son bir değerlendirme yapacak ve toplantının ardından Genel Başkan adayının ismi saat 14.00’te kamuoyuna açıklanacak. Genel başkan adayını Başbakan Ahmet Davutoğlu veya Genel Başkan Yardımcılarından birinin açıklaması bekleniyor.
Temayüllerde en güçlü aday olarak gösterilen Binali Yıldırım isminin öne çıktığı belirtilmişti.  
TAKVİM NETLEŞTİ
Genel Başkan adayının açıklanmasının ardından 65’inci Hükümetin kurulma çalışmaları başlayacak. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20-22 Mayıs tarihleri arasında memleketi Rize’de temaslarda bulunacak. Erdoğan’ın Pazar akşam saatlerinde Ankara’ya dönmesi planlanıyor. Aynı saatlerde AK Parti’nin de yeni genel başkanını seçmiş olması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da vakit kaybetmeksizin Pazar akşam saatlerinde görevlendirmeyi yapması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 23-24 Mayıs tarihlerinde ise ilk kez yapılacak Dünya İnsani Zirvesi’ne (DİZ) ev sahipliği yapacak. Pazartesi ve salı günlerinde İstanbul’da olacak Cumhurbaşkanının salı akşam ya da çarşamba sabah saatlerinde Ankara’ya dönmesi planlanıyor. Yeni Kabinenin de Cumhurbaşkanının Ankara’ya dönüşü yani Çarşamba günü açıklanmasının muhtemel olduğu ifade ediliyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...