Başbakan açıkladı, 'Harekete geçeceğiz'

Başbakan açıkladı, 'Harekete geçeceğiz'

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Kırıkkale mitinginde halka hitap etti.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Bu bizim 72. mitingimiz. Kırıkkale'nin plakası 71'i tamamlayıp size merhaba dedik. 71 vilayete giden başka bir partinin genel başkanı oldu mu? 2002 Türkiye'siyle bugünün farkını herkes gibi kırıkkaleli vatandaşlarımız da bilir. nbsp; Biz iktidara geldiğimizde Türk sanayş neredeyse bitmek üzereydi. Kendi silahımızı yapamadığımız gibi var olan tesisleri de kapatıyorlardı. Kendi gemimizi, uçağımızı yapabilmek hayalin ötesindeydik. Artık gurur duymalısınız. Kendi füzemizi, kendi savaş gemilerimizi biz yaptık. Şimdi de kendi milli bölgesel savaş uçağımızı yapmak için düğmeye bastık.

"KENDİ MİLLİ OTOMOBİLİMİZİ YAPIYORUZ"

Kendi milli otomobilimizi yapıyoruz. 20116'da inşallah ilk flo üretimini gerçekleştireceğiz. nbsp; Kırıkkale'de silah organize sanayi bölgesi nbsp; kuruyoruz. Bu da Türkiye'de bir ilk.

"MİT TIR'LARINI İFŞA EDEN GAZETE VAR YA..."

Birileri dışarıdan kumandayla 3 partiyi bir araya getirmeye çalışıyor. Üçü birden gelse yine de güçleri bizi yıkmaya yetmez. Yiğit gölgesi yerine Pensilvanya'ya sığınanlardanfayda gelir mi? MİT TIR'larını işa eden gazete var ya... Bu gün Kandil'le röportaj yapmış bizi tehdit ediyor. Oyunu görüyor musunuz? nbsp;

Buraya gelip milliyetçilik taslayanlara sorun; neden Sivas'ın ilerisine gidemediklerini sorun. Bir Türkiye'nin her yerinde varız. Çünkü biz Türkiye'yiz. Kırıkkale'liler bir yol ayrımındaydı. Ya kendi silahımızı, köprümüzü, dünyanın ikinci büyük tünelini biz yapacağız ya da 90'lı yıllara geri döneceğiz.

DOĞAN GRUBU'NA YÜKLENDİ

Doğan grubu diyor ki HDP'ye destek verin. Çünkü CHP'den ümitleri yok. Bunlar kime ümit bağlarsa bağlasın Ak Parti yürümeye devam edecek. Kandil'in temsilcisi güneydoğu'da baskı oluşturmaya çalışıyor. Birçok kez bu seçim sürecini barış içinde yapalım dedim ama HDP doğuda farklı, Batı'da farklı konuşuyor. Buradan birkez daha uyarıyorum: seçim atmosferini kim kirletmeye kalkarsa karşısında kale gibi dururuz. Muhtarlara bir takım tehdit mekktubu gönderenleri buradan uyarıyorum, tehdit ve baskılara asla boyun eğmeyeceğiz. kamu düzeninden bir milim taviz vermeden ne gerekiyosa onu yaparız.

"DÜN MAVİ MARMARA'NIN YILDÖNÜMÜYDÜ"

Dün Mavi Marmara'nın yıldönümüydü. Orada 9 kardeşimiz şehit edildi. HDP eş başkanı diyor ki Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır. Kudüs müslümanlarındır.

Bu hain çete bizim kardeşlerimize kendilerini IŞİD ve Esat zulmünden korumak için nbsp; gönderdiğimiz silahları ifşa ettiler. Kılıçdaroğlu o zulümden kaçan kardeşlerimizi geri vereceğini söylüyor, Bahçeli de sesini çıkarmıyor. 3'ü değil 33'ü bir araya gelse artık bizi durdurumazlar. Biz kapsamlı bütün büyük vizyonumuzu ortaya koyduk. Şimdiden arkadaşlarımızla bu konular hakkında çalışmaya başladık.

"YENİ ANAYASAYI YAZMAK İÇİN HAREKETE GEÇECEĞİZ"

Yeni ve özgürlükçü bir anayasayı yazmak için harekete geçeceğiz. Çözüm sürecine sahip çıktık, çıkmaya devam edecreğiz. Hakkari'yi Edirne'yle, Şırnak'ı Kırıkkale'yle kardeş kılacağız. Alevi vatandaşlarımızın sorunu varsa bunu ele alacağız. Kimseyi dışlamayacağız.

BAŞBAKAN'DAN MÜJDE
nbsp;Geçen hafta milli uçağımızı tanıtmıştık. Bir müjdeyi daha paylaşacağım. Geçen hafta milli sanayi itibarıyla milli bölgesel uçağımızın müjdesini paylaşmıştık. Bu hafta da elhamdülillah bütün hazırlıklar tamamlandı, imzalar atılıyor. Kendi milli otomobilimizi yapıyoruz inşallah. 2015 Ağustos'unda ilk prototip üretim, 2016'da inşallah ilk filo üretimi. 2020'de ise seri üretime geçiyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...