Bakan'dan İran'a TIR uyarısı

/ Kaynak: AA
Bakan'dan İran'a TIR uyarısı

Politika Haberleri  / AA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, İran'ın Türk tırlarından kilometre başı para almasına sert tepki gösterdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İran'ın mazot fiyat farkı adı altında Türk tırlarından kilometre başı para aldığını, daha sonra bu rakamı yükselttiğini belirterek "Kararlıyız. Belli noktaya kadar kabul ederiz. Ötesine geçilmişse kendi tırlarımızın hakkını korumamız gerekiyor. Onların daha fazla zarar göreceğini tahmin ediyoruz" dedi.TIRBakan Canikli, A Haber televizyonunda gündeme ilişkin soruları cevapladı. nbsp;
Son 3 yılda yakalanan et miktarının 50 ton civarında olduğunu bildiren Canikli, son yakalamanın bin 44 ton olduğunu belirtti. Etlerin Güney Amerika'da ucuz olduğu için Brezilya ve Uruguay'dan geldiğine dikkati çeken Canikli, etlerin kalite standartları yüksek olduğu için lüks otel ve restoranlara verildiğini tahmin ettiklerini, kayıt dışı piyasaya sürüldüğünü, incelemelerin devam ettiğini söyledi. nbsp;
Bunlarda vergi kaybının yüzde 226 olduğunu vurgulayan Canikli, etlerin yerlerine aynı miktar ve kilogramda iktisadi getirisi olmayan tavuk kırpıntıları konulduğunu bilgisini nbsp;verdi. Canikli, yakalanan etin piyasa değerinin 40 milyon liranın üzerinde olduğunun söylendiğini ifade etti.
"Uygulamadan sonra İran tırları da ciddi zarar görecek"
İran'ın Türkiye'nin önemli bir partneri olduğunu kaydeden Canikli, İran'ın daha önce kendi ülkesinde mazot fiyatlarının ucuz olmasını gerekçe göstererek mazot fiyat farkı adı altında Türk tırlarından kilometre başı para aldığını, rahatsız edici bu uygulamanın ilişkiler zarar görmesin diye kabullenildiğini belirtti.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...