Bakan Yılmaz: Ekonomi AK Parti'de kalmalı

Bakan Yılmaz: Ekonomi AK Parti'de kalmalı

Politika Haberleri

Koalisyon kurulursa, AK Parti istikrarın devamı için ekonomi bakanlıklarını üstlenecek.

Arslan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arslan liderliğinde gerçekleştirilen Fikir Sofrası, bu defa Şanlıurfa'da iftar için kuruldu. Etkinliğe Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa milletvekili Nurettin Nebati ile Konya milletvekili Ziya Altunyaldız'ın yanı sıra; Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Burgan Bank Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten, KAGİDER Başkanı Sanem Öğüt, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, il protokolü, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı. Şanlıurfa halkı ve Suriyeli sığınmacılardan yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı iftarda, hükümet kurma çalışmaları gündem oldu. Bakan Yılmaz, "Parti olarak kırmızı çizgilerimiz yok. İlkelerimiz ve politikalarımız var. Vatandaşın gözünden bir şey kaçmaz, samimi gayret göstermeyenleri bir yere not eder. Piyasadaki rakamlar ne kadar isabetli adımlar attığımızın göstergesi. Etrafımızdaki yangına rağmen oldukça sakin gidiyoruz. Sonuçta bu istikrar 13 yıllık bir emeğin ürünü. O yüzden bunun heba olmasını istemiyoruz. Koalisyonda ekonomiyle ilgili bakanlıklar önceliğimiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "dönüşümlü başbakanlık" için "Niçin olmasın?" şeklindeki değerlendirmesine AK Parti'den cevap geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay "Bunu kabul etmemiz mümkün değildir" dedi. NTV canlı yayınında koalisyon çalışmalarını değerlendiren Atalay şunları söyledi: "Koalisyon ziyaretleri için hazırız. Görüşmeler için biz bütün hazırlıklarımızı yaptık, heyetlerimizi oluşturduk. İlk tur biraz nezaket ziyareti, nabız yoklama şeklinde olacak. Herhalde ikinci tur belirleyici olur. Teknik detayların görüşülmesi şeklinde devam eder. CHP; MHP ve HDP liderleri zig zaglar çiziyor ve çelişkili açıklamalar yapıyor. Biz istikrarlı, pozitif ve yapıcı üslup kullanan çizgideyiz. Kılıçdaroğlu'nun söylediği dönüşümlü başbakanlığa sıcak bakmıyoruz. Zor yürüyen bir sistemdir."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...