Bakan Veysel Eroğlu Nevşehir'de

/ Kaynak: AA
Bakan Veysel  Eroğlu Nevşehir'de

Politika Haberleri  / AA

Veysel Eroğlu, Tabi AB'nin de Türkiye'nin bu gayretlerine sıcak bakması gerekir. Fakat AB bu konuda biraz yavaş davranıyor" dedi.

Eroğlu, Nevşehir'in Avanos ilçesinde düzenlenen "Parlamentolar Aras Değişim ve Diyalog Forumu" toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Avrupa Birliğine (AB) katılmak için her türlü gayret içerisinde olduğunu söyledi. Türkiye'nin AB yolunda gereken bütün düzenlemeleri yaptığını belirten Eroğlu, "Anayasayla ilgili gerekli değişiklikler, kanun düzenlemeleri, yönetmeliklerle ilgili düzenlemeler büyük ölçüde tamamladı. Türkiye bu konuda gayret ediyor. Tabi AB'nin de Türkiye'nin bu gayretlerine sıcak bakması gerekir. Fakat AB bu konuda biraz yavaş davranıyor" diye konuştu. Bu sürecin daha da hızlanmasında fayda gördüklerini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti: "Türkiye'nin AB'ye katılması AB için büyük kazançtır. Türkiye gitgide büyüyor. Şu anda dünyada 16'ncı büyük ekonomiye sahip bir ülkeyiz, milli gelirimiz artıyor ayrıca çok büyük hedeflerimiz var. 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına sokmak için gayret ediyoruz. Bunların AB'ye katkısı olacağına inanıyorum. Bu yüzden geç kalmamak gerekir. AB geç kalırsa kendileri bizi davet etmek durumunda kalır. Türkiye'nin gücü var artık büyüyor. AB için de çok büyük bir potansiyel."TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Türkiye'nin AB vizyonunu kaybetmeden yoluna devam etiğini belirterek Türkiye açısından bu konuda herhangi bir kaygı olmadığını ifade etti.


AB ile olan ilişkilerde zaman zaman tıkanmalar olsa bile Türkiye'nin AB vizyonununda bir kayıp olmadığını dile getiren Tekelioğlu, şöyle devam etti: "AB'nin Türkiye vizyonunda bir değişiklik var mı onu bilmiyorum. Onu size bırakıyorum. Türkiye AB'nin prensiplerine, AB'nin ortaya koymuş olduğu standartlara sahip olmak için gayretini devam ettiriyor. Bu gayretin bir neticesi olarak da TBMM'nin de bu işlere acaba nasıl bir katkısı olabilir kaygısıyla ortaya çıkmış olan bu çalışmada sempozyumlarla, karşılıklı değişimler, ziyaretler ve bir takım yayınlar ile bu projeyi devam ettiriyoruz. Şunu unutmayalım, Türkiye AB ile ilişkilerinde bazı tıkanıklar yaşasa bile bunların hiç biri Türkiye'nin önünü tıkayacak, Türkiye'nin vizyonunu değiştirecek ölçüde değildir." Avrupalı siyasilerin kendi iç işlerini ya da kendi siyasi maksatlarını Türkiye'nin müzakerelerine bulaştırmasını doğru bulmadıklarını kaydeden Tekelioğlu, "Bu anlamda 22'nci fasıl müzakeremiz başlayacak idi. Ancak Almanya'daki seçimler bahanesiyle bu da ertelendi. Bu tavrı doğru bulmuyoruz. Bir an önce Türkiye'nin bu müzakereleri tamamlamasını arzu ediyoruz. Müzakereler başlasa da başlamasa da Türkiye AB standartlarını, prensiplerini yakalamak için bütün gücüyle çalışıyor" diye konuştu. Buradaki programın ardından Eroğlu ve beraberindekiler "Okullar Hayat Bulsun Projesi" kapsamında TOKİ Kız Teknik ve Meslek Lisesindeki programa katıldı. Eroğlu, burada okulun bahçesine öğrencilerle fidan dikti.


Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...