Bakan Özhaseki: Türkiye'yi paramparça yapacaklardı

Düzenleyen:
Bakan Özhaseki: Türkiye'yi paramparça yapacaklardı

POLİTİKA Haberleri

FETÖ’nün maksadının iç savaş çıkarmak olduğunu söyleyen Bakan Özhaseki “Sevr’de yapamadıklarını 15 Temmuz’la yapacaklardı” dedi.

Osman Çobanoğlu ANKARA
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile kalkışma gecesi yaşananları ve FETÖ ile mücadeleyi konuştuk. “Türkiye, 16 Temmuz’a daha güçlü uyanmıştır” ifadelerini kullanan Bakan Özhaseki “Milletimiz, demokrasisine ve devletine sahip çıkarak darbecilere darbe yapmıştır” dedi. İlk günden itibaren milletle beraber olduklarını söyleyen Bakan Özhaseki, şu ifadeleri kullandı:
 
Hedefleri Türkiye’yi yönetilemez, paramparça bir ülke yapmaktı. Bir kere kesinlikle iç savaş çıkacaktı. Biz irademize sahip çıkacaktık, darbecilere prim vermeyecek, her türlü gücümüzle cevap verecektik. Bunları biliyorlardı. Sokakta çatışmalar başlayacaktı. Mevzi mevzi sürecek bu çatışmalarda âdeta şehirler parçalanacaktı. Sonra ülkenin Güneydoğu’sunda yıllardır hesap ettikleri ve yapmaya çalıştıkları, kurmaya çalıştıkları o devleti kuracaklardı. Sonra Doğu’da başka bir devletçik oluşturmaya çalışacaklardı. Boğazlara uluslararası güç gelecek ve 100 yıldır Sevr ile yapamadıklarını yapmak için ellerinden geleni artlarına koymayacaklardı. Bizleri vatansız, ezansız ve bayraksız bırakacaklardı. Bütün bunların hesabını yapmışlardı. Allah bunların planlarını tersine cevirdi, bizler galip geldik.
 
BİR DİRİLİŞ HİKÂYESİ
 
Demokrasi nöbetlerinde öncelikle hiç parti ayrımı gözetmeksizin tek vücut hâlinde kenetlenmenin en güzel örneğini gördük. Çocuklarımızın belki bütün eğitim hayatları boyunca kazanamayacakları idealleri, alamayacakları bilgi ve inancı bir gece de kazandırmış olduk. Ben 15 Temmuz’un gerek bir ders, gerekse duygusal bir diriliş hikâyesi olarak her birimizde yer etmesinin ve geleceğe bu duyguyla taşınmasının önemine inanıyorum. Bir hastane manzarasından söz etmek istiyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan gazileri Ankara Onkoloji Hastanesinde ziyaret ediyorduk. Orada bir gazimizle hasbihâl sırasında ‘Allah razı olsun sizden. Canınızı ortaya koydunuz. Arkadaşlar bilgilerinizi alacak. Bir isteğiniz olursa hemen arayın’ dedim. ‘Bakan bey, siz bizi istediğiniz zaman çağırın biz de geliriz’ şeklinde karşılık verdi. Gazi polisin bu sözleri üzerine çok duygulandık ve o gazimizin dilinden milletimizin tamamının mesajını aldık. Milletimiz ‘biz yaptık, sıra sizde’ diyordu.
 
HİMMET DER, ZİMMETE GEÇİRİR
 
Kamuda görevden almalarla ilgili olarak FETÖ örgütüne bağlı çalışanlar için komisyon kurduk. Tespit ettiklerimizi görevden aldık. İncelemelerimiz devam ediyor. İşleri profesyonel nifak olan bu ekip, öyle bir sinsi ki, insan okutur, terörist yapar. Barış der, iç savaş çıkarır. Demokrasi der, darbe yapar. İnsan hakları der, insan öldürür. Himmet der, zimmetine geçirir. Bize gelen bilgilere göre son 8 aydır bütün okulları, ticari işletmeleri, özel hastaneleri satıyor, parayı alıp yurt dışına kaçma yolunu tercih ediyorlardı. Hemen harekete geçtik. Tarafımızdan el konulan tapuları Hazine’ye ve Maliye’ye sırayla devretmeye başladık. Talimatımız sonrasında, Tapu Müdürlüklerimiz harekete geçti ve emniyet birimlerince de teyit edilen kişilere ait bin 174 adet taşınmaz işlemini tamamen durdurdu. FETÖ’ye mali destek sağlamak, mal kaçırmak, para transferi yapmak gibi amaçlara yönelik olarak, terör yapısına destek veren, üye olan ve özellikle kamu kurum ve kuruluşlarından haklarında idari ve adli süreç başlatılan kişileri belirledik. Bu yapıyla ilgili kurs, yurt, okul gibi nitelikli taşınmazlar ile vakıf, dernek veya şirketlerin tapu işlemlerinde tapu müdürlüklerince daha dikkatli davranılmasını sağlamış olduk. Yaptığımız işlemler arasında fabrika binası, rezidanslar, Üsküdar’da 14 bin metrekarelik arsa gibi muhtelif yerlerde ciddi değerlerde taşınmazlar yer alıyor. Terör örgütü mensuplarına ait taşınmazların tespit edilmesi ve tüm önlemlerin sırası ile alınması konusunda titiz bir şekilde çalışıyoruz.
 
UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN
 
Zaman zaman teşkilat toplantılarında gençlerin açtığı ve dikkatimi çeken bir pankart yazısı var. ‘Unutursak kalbimiz kurusun.’ Bu sözü 15 Temmuz ihanetiyle birlikte düşünüyorum. Türkiye’nin miladı olan o diriliş gününü unutmayacağız. 15 Temmuz’da düzenlenecek etkinliklerle vatan hainlerini tekrar hatırlayacağız. Zalimlere karşı büyüyen öfkemizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Vatan hainlerini tekrar hatırlayacağız. Aynı şekilde şehitlerimizi, gazilerimizi onlara duyduğumuz minneti şükranı asla unutmayacağız, unutturmayacağız.
 
TÜRKİYE GAZETESİ GEREĞİNİ YAPMIŞTIR
 
FETÖ ile mücadelede hazineye, Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen taşınmazlarla, inceleme altında olan taşınmazlar konusunda da bilgi veren Bakan Özhaseki “Yapılan bütün işlemler neticesinde şu ana kadar, hazineye devir edilen taşınmaz adedi 4 bin 788, Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen taşınmaz adedi 2 bin 131, idari mercilerin talebi ile bloke konularak inceleme altına alınan taşınmaz adedi 72 bin 201, adli mercilerin talebi ile bloke konularak inceleme altına alınan taşınmaz adedi, 167 bin 092 oldu” diye konuştu. Ayrıca Haseki “Türkiye gazetesine 15 Temmuz ruhunun gereğini yaptığı ve görüşlerimizi milletimizin istifadesine sunduğu için çok teşekkür ediyorum” ifadesini de sözlerine ekledi.
Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...