Bakan Işık:?Telekulak incelemesi zaman alacak

Bakan Işık:?Telekulak incelemesi zaman alacak

Politika Haberleri

17 Aralık operasyonunun ardından devletin zirvesinin kullandığı kriptolu telefonların da dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından başlayan inceleme sürüyor

İstanbul merkezli 17 Aralık operasyonunun ardından devletin zirvesinin kullandığı kriptolu telefonların da dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından başlayan inceleme sürüyor. TÜBİTAK, Cumhurbaşkanından, Başbakana, Genelkurmay Başkanından bakanlara kadar birçok kritik ismin kullandığı bu telefonların alt yapı sistemini mercek altına aldı. Gazetecilere konuya ilişkin açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ın bu incelemesinin zaman alacağını belirtti. "Çünkü yazılımlar tek tek inceleniyor. Güvenlik açığı olduğu tespiti yapıldı" diyen Işık, bu açığın kapatılması için tedbir alınıp alınmadığının araştırıldığını ifade etti. Devletin zirvesinin kullandığı kriptolu telefonlarda, üretimi yapan kurumla sertifikayı veren kurumun aynı olmaması gerektiğine dikkat çeken Fikri Işık, "Şu anda bu aynı. Bu ikisinin aynı kuruma ait olması ciddi bir güvenlik açığı ortaya çıkarıyor" diye konuştu. Işık, TÜBİTAK'ın yapacağı incelemelerde maddi bir delile ulaşılırsa, nbsp;bu delilin devlet içindeki paralel yapılanmaya ilişkin yürütülen adli soruşturmaya dahil edileceğini söyledi.
Yücel Kayaoğlu / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...