Bakan Güllüce: Birinci önceliğimiz kamu düzeni

/ Kaynak: AA
Bakan Güllüce: Birinci önceliğimiz kamu düzeni

Politika Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce ziyaret için gittiği Konya'da çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, çözüm sürecine ilişkin, "Bu ülkede ne pahasına olursa olsun huzuru, sükuneti ve devlet otoritesini, kamu düzenini, sokaktaki vatandaşın can emniyetini, mal emniyetini korumak birinci önceliktir. Barış süreci de onun alternatifi filan değildir" dedi.
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Bakan Güllüce, ilk olarak Cihanbeyli ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Kale'yi makamında ziyaret etti.
Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Güllüce, "Çözüm süreciyle ilgili gelinen son noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir soru üzerine; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bakanların bu konuyla ilgili birçok beyanatları olduğunu belirtti.
"Birinci önceliğimiz ve olmazsa olmazımız kamu düzenidir, huzurdur, sükunettir. Bu konu birbirinin alternatifi değildir" diyen Güllüce, şunları kaydetti:
"Barış süreci olacak diye, herkes istediğini yapacak diye bir şey de yoktur. Bunu herkesin bilmesi lazım. Barış süreci başka bir şey; huzur, sükunet, kamu güvenliği, devletin, sokakta vatandaşın can emniyeti, mal emniyeti başka bir şey. Bu, Hükümetin olmazsa olmazı, Başbakan bunu mükerrer kere açıkladı; huzurdur, sükunettir. Barış süreci de bu arada devam edecektir. Biri birinin alternatifi değildir. 'Madem ki barış süreci var, bizim istediğimizi yapalım' öyle bir şey de yok. Devletin Cumhurbaşkanının, bütün devlet organlarının aldığı kesin bir karar var. Bu ülkede ne pahasına olursa olsun huzuru, sükuneti ve devlet otoritesini, kamu düzenini, sokaktaki vatandaşın can emniyetini, mal emniyetini korumak birinci önceliktir. Barış süreci de onun alternatifi filan değildir. O devam edecektir ama o varsa bu olmaz filan gibi de düşünülmemelidir."
Ziyaret sonunda Güllüce'ye, Başkan Kale tarafından, ilçeye kıyısı bulunan Tuz Gölü'nde üretilen tuzdan yapılan ay yıldızlı plaket hediye edildi.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...