Bakan Güler, ABD'li mevkidaşıyla görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Güler, ABD'li mevkidaşıyla görüştü

POLİTİKA Haberleri

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, kritik NATO Zirvesi öncesi ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile telefonda görüştü. İki bakan ABD ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilere değinirken, öte yandan görüşmede İsveç’in NATO üyelik süreci de ele alındı.

Dünya, gözünü Litvanya'nın başkentinde gerçekleştirilecek olan NATO Zirvesi'ne çevirdi. Yoğun güvenlik önlemleri arasında gerçekleştirilecek olan zirve öncesinde Türkiye, İsveç ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg bir araya geldi. Üçlü zirveden İsveç’in NATO üyelik sürecine 'evet' kararı çıkarken, Türkiye, 'gümrük birliği anlaşmasının yenilenmesi' ve 'vize serbestisi' konusunda istediğini aldı.

BAKAN GÜLER, ABD'Lİ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün ABD Başkanı Joe Biden dahil olmak üzere birçok ülke lideri ile bir araya geleceği ifade edilirken, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada iki bakanın, ABD ile Türkiye arasındaki uzun yıllara dayanan askeri işbirliği geçmişine övgüde bulundukları ve devam eden yakın işbirliğinden memnuniyet duydukları kaydedildi.

Görüşmede ayrıca Türkiye, İsveç ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg arasındaki olumlu görüşmelerin yanı sıra ABD Savunma Bakanlığının Türkiye'nin askeri modernizasyonuna verdiği desteğin ele alındığı ifade edildi. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...