Bakan Elvan: Yakıp Yıkan gençler istemiyoruz

/ Kaynak: AA
Bakan Elvan: Yakıp Yıkan gençler istemiyoruz

Politika Haberleri  / AA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Kobani eylemleri ile ilgili gençleri uyardı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) arasında imzalanan iş birliği anlaşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. nbsp;
Kobani'de yaşanan olaylarla ilgili atılan bir tweetin, bakanlık tarafından silindiğine yönelik haberlere ilişkin bir soru üzerine Elvan, ulusal güvenliği tehdit eden, vatandaşları provoke eden, hatta bazı kesimleri ve terörist grupları silahlı mücadeleye davet eden bazı tweetlerle karşı karşıya kaldıklarını anlattı.
Elvan, buna ilişkin gerekli girişimlerde bulunduklarını belirterek, söz konusu tweetlerin önemli bir kısmının Twitter tarafından engellendiğini kaydetti.
Bu durumu tamamıyla ulusal güvenliğe yönelik bir hadise olarak nitelendiren Elvan, şunları söyledi:
"Biz yakıp yıkan, kamu binalarını, hastaneleri, okulları, ambulansları tahrip eden gençler istemiyoruz. Biz çalışan, üreten, gerçekten bu ülkenin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayan gençler arzu ediyoruz. Bu gençleri provoke edenler, yönlendirenler var. Emin olun ki bu tür girişimleri yapanlar eninde sonunda yargı önünde, adalet önünde mutlaka hesabını verecektir. Ben tüm vatandaşlarımıza sağduyu tavsiye ediyorum.
Devletimiz güçlüdür. Gereken her türlü önlemi almıştır, almaktadır. Kardeşlik, birlik beraberlik duygusu içerisinde tüm çalışmalarımızı yürütmeliyiz, hareket etmeliyiz diye düşünüyorum. Biz, birlikte bu ülkeyi güçlendireceğiz, kalkındıracağız. Yeni Türkiye'yi birlikte inşaa edeceğiz. Dolayısıyla bu tür yakıp yıkmalar hiçbir zaman tasvip edilemez. Artık Türkiye'de demokrasi anlayışının, kültürünün mutlaka gelişmesi gerektiğini düşünüyorum."
Şiddetten ülkeye herhangi bir katkı sağlanamayacağını dile getiren Elvan, vatandaşları şiddete karşı hep birlikte mücadele etmeye çağırdı.
Demokratik bir ortamda, demokratik gösterilerin olabileceğini ve bunun dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde görülebileceğini ifade eden Elvan, şunları kaydetti:
"Ancak şiddete başvurarak eylem yapmak, yakmak, yıkmak, insanları katletmek hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yakışmaz. Ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını isteyen her bir vatandaşımız ve bireyimiz bunun bilincindedir. Eğer birileri kamu binalarını, özel kesime ait iş yerlerini yakıp yıkıyorlarsa, yağmalıyorlarsa bunların ülkeye olan sevgilerinde problem var demektir. Gerçekten bu ülkeyi seven bir insan, bu ülkenin gelişmesini ve kalkınmasını isteyen bir insan, hiçbir kamu malına zarar vermez, veremez. Hiçbir özel kesime ait iş yerine zarar vermez ve veremez. Böyle bir anlayış içerisinde olamaz. Ben bu tür girişimleri kınıyorum, lanetliyorum. İnşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Temennim bu yönde."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...