Bakan doğruladı, 'Suikast girişimleri var'

/ Kaynak: AA
Bakan doğruladı, 'Suikast girişimleri var'

Politika Haberleri  / AA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kamuoyuna yansımayan ama engellenen bazı terör olayları suikast girişimleri olduğunu doğruladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, son dönemdeki terör saldırılarını değerlendirerek, "Hedef Ak Parti, Hükümetimizi devirmek, onu oyun dışına itmek ama arka planda da hedef Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Devlete yönelik bu tür tehditler, saldırılar söz konusu olduğunda bütün diğer ülkelerde olduğu gibi herkesin tek vücut olarak çalışması, tek bir yerde durabilmesi gerekir" dedi.

Bakan Canikli, "Kamuoyuna yansımayan ama teşebbüsler neticesinde nbsp; engellenen bazı terör olayları suikast girişimleri mi var" sorusunu da şöyle nbsp; yanıtladı:
nbsp;
"Kesinlikle aynen öyle. Bunlar yeni değil yani. Bunlar uzun zamandan nbsp; beri var. Çıkıp da emniyet güçlerimizin ya da MİT'in, 'ben şunu engelledim, söyle nbsp; bir çalışma vardı, söyle bir suikast teşebbüsü vardı, şöyle bir terör faaliyeti nbsp; vardı' kamuoyuna bilgi verilmesi mümkün değil. Özellikle dışarıdan çok büyük nbsp; güçlü yapılar tarafından desteklendiğini dikkate alırsak bu çalışmaların nbsp; önlenmesinin ne kadar büyük bir değer olduğu bir kez daha ortaya çıkar. nbsp; Dolayısıyla bu konseptte değerlendirmek lazım."
nbsp;
Son dönemdeki terör saldırılarını yapanların "taşeron" olduğunu ifade nbsp; eden Canikli, şöyle konuştu:
nbsp;
"Hedef Ak Parti, Hükümetimizi devirmek, onu oyun dışına itmek ama arka nbsp; planda da hedef Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Devlete yönelik bu tür tehditler, nbsp; saldırılar söz konusu olduğunda bütün diğer ülkelerde olduğu gibi herkesin tek nbsp; vücut olarak çalışması, tek bir yerde durabilmesi gerekir. Tam aksine özellikle nbsp; muhalefetin bu konudaki yaklaşımları, söylemleri, tavırları bunları nbsp; cesaretlendirici motive edici bir özelliğe sahip. Bir de bunlarla mücadele nbsp; ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Ama dediğim gibi bunlar ilk defa bugün ortaya nbsp; çıkan, ilk defa teşebbüs edilen hadiseler değil. Türkiye bu konuda gerçekten çok nbsp; pişti. Çok tecrübeye sahip. O kadar çok teşebbüs var ki bunların büyük çoğunluğu nbsp; engelleniyor. Ama arada tabi bunlar kaçabiliyor. Amaçlarına ulaşmaları Allah'ın nbsp; izniyle kesinlikle söz konusu olmayacaktır."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...