Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Paralel yapı' açıklaması

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Paralel yapı' açıklaması

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"Hem içeride hem dışarıda kampanyalar yürütüyorlar. Başta ABD olmak üzere dışarıda Türkiye'nin itibarını sarsmaya yönelik sistemli çalışmalar yapıyorlar. Bu çok bariz." diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'paralel yapı'yı eleştirerek mücadelenin devam edeceğini vurguladı.Vatan gazetesi Ankara temsilcisi Murat Çelik Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile önceki gün Ankara'dan Fransa'nın başkenti Paris'e giderken, özel uçakta gündeme ilişkin görüşmeler yaptı.

ABD İLE BELGE AKIŞI SÜRÜYOR nbsp;
Konu başlıklarından biri olan Gülen Cemaati hakkında, "O konuyu Başkan Obama ile yaptığı görüşmede Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat gündeme getirdi. ABD ile Türkiye arasında karşılıklı bilgi ve belge akışı belirli düzeyde sürüyor" dedi Çavuşoğlu.
- Meselenin, sizin görev alanınıza giren boyutu nedir? Yani Türkiye'nin dış işlerini ilgilendiren kısmı nedir hükümetin paralel yapı ile mücadele gündeminin?
- Eskiden hepimiz destek veriyorduk biliyorsunuz. Niyetlerini halis bulduğumuz için destek veriyorduk ama sonradan durumun böyle olmadığı anlaşıldı işte herkesin gördüğü gibi. Şimdi ise hem içeride hem dışarıda Türkiye aleyhine sistemli çalışmalar içindeler. Bu aleyhte kampanyaları yürütüyorlar, bu çok bariz. Özellikle de ABD'de... Türkiye'nin itibarını sarsmaya yönelik çalışmalar yapıyorlar sürekli.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...