Bakan Bozdağ'dan 'altılı masa'ya tepki: Kaos ve istikrarsızlık çıkar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Bozdağ'dan 'altılı masa'ya tepki: Kaos ve istikrarsızlık çıkar

POLİTİKA Haberleri

2023 seçimleri için geri sayım sürüyor. Henüz Cumhurbaşkanı adayını açıklamayan ve liderler arasındaki anlaşmazlıklarla gündeme gelen 'altılı masa'nın vadettiği yönetim tarzının, 'açık bir yönetilmezlik sistemi olduğunu' belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Herkesin kendini eşit baş ve başkan kabul ettiği bir masadan kolay kolay uzlaşma ve karar çıkmaz" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar 10 kez toplanan ancak Cumhurbaşkanı adayı çıkaramayan ve parti genel başkanları arasındaki yarış ile gündeme gelen 'Altılı Masa', 26 Ocak'ya İYİ Parti'nin ev sahipliğinde yeniden bir araya gelmeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları yeniden alevlenirken, 'Altılı Masa'ya bir tepki de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. 

"TÜRKİYE'NİN DAHA AĞIR BEDELLER ÖDEYECEĞİ TARTIŞMASIZDIR"

Bakan Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla altılı masanın cumhurbaşkanı yönetim sistemine tepki gösterdi. "Altılı Masada herkes genel başkan sıfatıyla oturuyor" diyen Bozdağ, "Altılı Masadakiler içlerinden birini başkan kabul etmedikleri gibi cumhurbaşkanı adaylarını da başkan kabul etmeyeceklerini, herkesin eşit olduğunu, eşit imza ve Eşgüdüm Kurulu ile ülkeyi birlikte yöneteceklerini söylüyorlar. Çift başlı yönetime izin veren parlamenter sistemde çok bedel ödemiş ve bu yüzden hükümet sistemini değiştirmek zorunda kalmış Türkiye'nin, başkansız ya da 6 veya 7 eş başkanlı bir yönetim sisteminde daha ağır bedeller ödeyeceği tartışmasızdır" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/bybekirbozdag/status/1614534102174105600

"KAOS VE İSTİKRARSIZLIK ÇIKAR"

Bakan Bozdağ, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "7 eş başkanlı bir yönetimde, istişarede ihtilaf halinde son sözü söyleyecek veya herkesin kararına uyacağı bir başkan olmadığı vakit hiçbir ihtilaf çözülebilir mi? Başkansız ya da 6 veya 7 eş başkanla bir dernek, şirket ve bakkal bile yönetilemezken, Türkiye yönetilebilir mi?

Altılı Masadakilerin vaat ettiği yönetim tarzı, açık bir yönetilmezlik sistemidir. Herkesin kendini eşit baş ve başkan kabul ettiği bir masadan kolay kolay uzlaşma ve karar çıkmaz; böyle bir masadan çıksa çıksa ihtilaf çıkar, kavga çıkar, kriz çıkar, kaos çıkar ve istikrarsızlık çıkar."

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...