Bakan Bozdağ: 'Öksüz ajan değil darbeci'

Düzenleyen:
Bakan Bozdağ: 'Öksüz ajan değil darbeci'

POLİTİKA Haberleri

Adil Öksüz’ün MİT ajanı olduğu söylentilerine tepki gösteren Bakan Bozdağ, “Bu bir akıl karıştırmadır, propagandadır” dedi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe gecesi Akıncı Üssü’nde yakalanan, ancak daha sonra serbest bırakılan FETÖ’nün “hava kuvvetleri imamı” Adil Öksüz’le ilgili yeni iddialara açıklık getirdi. Bozdağ, “Öksüz, MİT ajanı falan değil. Bu bir akıl karıştırmadır, FETÖ’nün birilerinin kulağına fısıldadığı ve onlar vasıtasıyla Türkiye kamuoyuna mal ettiği bir propagandadır. Çok net söyleyeyim, kim bunu söylemişse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavallıdır ya da bilerek onlara kendini kullandırıyor” dedi. Bozdağ, “CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu iddiayı dile getiriyorsa bu bilgiyi kendisine kim aktardıysa onu lütfen araştırsın. MİT Müsteşarımız burada. Çağırıp görüşebilir. Devletten bu bilgiyi alabilir, alsın. Çok net söylüyorum, Sayın Kılıçdaroğlu’na bu bilgiyi getiren hiç şüphem yok FETÖ’nün kullandığı bir elemandır. Bu, Türkiye’deki yürüyen süreçleri sulandırma çabasına bir bardak suyu da ana muhalefet lideri eliyle döktürmektir” dedi. Öksüz’ün serbest bırakılmasının kendisinin de kafasında bir soru olduğunu belirten Bozdağ, “Polisten, jandarmadan kaynaklanan ihmal var, savcıdan, hakimden kaynaklanan pek çok şey var. HSYK bunları araştırmaktadır” diye konuştu. Gülen’in ABD’de tutuklanmasıyla ilgili talebe 1-2 gün içinde cevap verilmesini beklediklerini söyleyen Bozdağ, bin 500 kadar infaz koruma memurunun görevden el çektirildiğini ifade etti. FETÖ soruşturmalarıyla ilgili olarak 70 bin kişi hakkında işlem yapıldığını da kaydeden Bozdağ, “32 bin civarında tutuklama söz konusu. Daha süreç devam ediyor. Bu süreç içerisinde soruşturmalarda elde edilen deliller, bilgiler, bulgular çerçevesinde yeni tutuklananlar olabileceği gibi tutuklanmış olanlardan adli kontrolle serbest bırakılanlar veyahut doğrudan serbest bırakılanlar olabilir. Bu dinamik bir süreç olduğu için sayı azalıp artabilmekte” ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...