Bakan Ala: 'Sensörlü tuzak kuruyorlar'

Düzenleyen:
Bakan Ala: 'Sensörlü tuzak kuruyorlar'

POLİTİKA Haberleri

İçişleri Bakanı Âlâ, PKK’nın konsept değişikliğine giderek, en küçük harekette bile patlayan sensörlü bombalar hazırladığını söyledi.

Yücel KAYAOĞLU

Güneydoğu’daki çatışmalarda büyük kayıplar yaşayan PKK’nın yeni planlarını, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ deşifre etti. Bakan Ala, terör örgütü PKK’nın Nusaybin’de konsept değiştirdiğini, kendilerinin de buna karşı yeni tedbirleri tatbik ettiklerini kaydetti. Âlâ, önceki gün yapılan AK Parti MKYK toplantısında terörle mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi. Edinilen bilgilere göre, toplantı salonuna kurulan görsel sistemle harita ve dokümanlar üzerinden Güneydoğu’daki 12 ilçedeki operasyonları anlatan Âlâ, terörle en etkin şekilde mücadele edildiğini söyledi. Ala’nın verdiği bilgiler özetle şöyle: “Terörle mücadelemiz sonuna kadar kararlılıkla devam edecek. 12 ilçedeki çalışmalarda hemen hemen büyük bölümü halledildi. Nusaybin’de ise operasyonlar sürüyor. Orada farklı bir durum var. Örgüt, diğer yerlerde kullandığı yöntemlerin dışında bir konsepti kullanıyor. Eskiden güvenlik güçleri bir binaya girip tek tek tuzaklanan bombaları tespit edip imha ediyordu. Şimdi evlerin içine ve duvarlara öyle bir mekanizma kurmuşlar ki, sensör kullanıyorlar. Bunlara milletler arası yardım da yapılıyor. Birisi bombaların olduğu bölüme girdiğinde, bu sensörler en küçük bir hareketi bile tespit ediyor. Daha kapıya dokunduğunda uzaktan patlatıyorlar. Örneğin, bir binaya yapılacak operasyon sırasında bu sensörleri kullanan terör örgütü uzaktan kumanda ile bombaları patlattı. Orada 6 şehidimiz olmuştu. Şimdi  emniyet güçleri de yöntem değiştirdi. Nusaybin’de artık bir evin içine girip arama tarama yapılmıyor. Sivillerin olmadığı tespit edildiği anda, uzaktan bütün bina imha ediliyor. Daha tedbirli davranıyoruz. Askeri-polisi tuzağa çekmek için akla hayale gelmeyen yöntemler kullanıyorlar ama artık bu aldatmacalara gelmiyoruz. Nusaybin’de bu yolla çok bina imha edildi.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...