Bakan Akar'dan Suriyelilere güvence: Kardeşlerimizin aleyhine bir şey söz konusu değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriyeli mevkidaşı ile Moskova'da biraraya gelmişti. Bakan görüşmeyle ilgili olarak, "Suriyeli kardeşlerimiz aleyhine bir şey söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

11 sene sonra Ankara ve Şam yönetimi ilk kez bakanlar seviyesinde bir görüşme gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Moskova'da, Suriyeli mevkidaşı Ali Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Üçlü formatta gerçekleşen görüşmede Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da yer aldı. Bakan Akar Türkiye-Rusya-Suriye görüşmesini değerlendirdi.

Bakan Akar'dan Suriyelilere güvence: Kardeşlerimizin aleyhine bir şey söz konusu değil

"SURİYELİLERİ ZORA SOKACAK BİR DAVRANIŞ İÇİNDE BULUNMAYIZ"

Akar, "Biz bölgede barışın, istikrarın teminin sağlamak için elimizden geleni yaptık yapmaya devam edeceğiz Bizim Türkiye'de ve Suriye'de yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz aleyhine bir şey yapmamız hiçbir şekilde söz konusu değildir. Onları zora sokacak bir davranış içinde hiçbir zaman bulunmadık, bulunmayız. Bunu herkes bu şekilde bilmeli ve ona göre davranmalıdır" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...