Bahçeli'nin ziyareti Yunan ırkçıları kızdırdı

Bahçeli'nin ziyareti Yunan ırkçıları kızdırdı

Politika Haberleri

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli'nin, Selanik'teki Türk konsolosluğunu ziyaret etmesi Yunan ırkçıları kızdırdı.



##tgvideo##


Irkçı Altın Şafak partisinden göstericiler, konsolosluk önünde toplanarak Türkiye karşıtı sloganlar attı. Bahçeli, Yunanistan'da önemli Türk nüfusun yaşadığı Batı Trakya'yı ziyareti kapsamında konsolosluğa uğrarken göstericiler, Yunan bayraklarıyla protestoda bulundu. Polisin de geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. nbsp;
Kıbrıs Üniversitesi'nden öğrenciler de protestoya katılırken bunlarla polis arasında çatışma çıktı. Bir öğrencinin "Kıbrıs'a özgürlük" yazılı tişört giydiği görüldü.

SELANİK'TE DE PROTESTO nbsp;
nbsp; nbsp;
Bu arada Bahçeli, Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret etti. Burada yaklaşık 60 aşırı milliyetçi öğrenci tarafından protesto gösterisi düzelendi. Selanik'teki Türkiye Konsolosluğu önünde toplanan kalabalık, polisin uyarılarına rağmen bölgeden ayrılmadı. Güvenlik barikatini aşmaya çalışan grup, polis ekipleriyle çatıştı. Yunan bayrakları taşıyarak milliyetçi slogan atan protestoculara polis biber gazıyla müdahele etti.Bahçeli, protestolar devam ederken Atatürk'ün evini ve başkonsolosluğu ziyaret etti. MHP heyeti, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında başkonsolosluktan ayrılarak, Makedonya'ya doğru hareket etti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...