Bahçeli'den saldırı açıklaması

/ Kaynak: AA
Bahçeli'den saldırı açıklaması

Politika Haberleri  / AA

MHP lideri Devlet Bahçeli, Esenyurt'ta MHP seçim bürosuna yönelik saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Esenyurt'taki MHP seçim bürosunun açılışındaki silahlı saldırıya ilişkin, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, faillerin açıklanması yolunda kısa bir süre içinde basın duyurusu yapmak isteyebileceğini belirterek, "Onların bu çalışmalarına bizim müdahil olmamız doğru değildir. Fakat kısa süre içerisinde bu faillerin yakalanması ve yargıya çıkarılmasından yanayız" dedi. Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız'ın cenaze törenine katılmak için İstanbul'a gelen Bahçeli, partisinin il başkanlığı binasını ziyaret etti.
Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bahçeli, dün Esenyurt'ta 30 Mart'ta yapılacak mahalli seçim faaliyetlerini sürdürmek amacıyla seçim bürosunun açılışı sırasında "adice, şerefsizce, ahlaksızca" bir saldırı düzenlendiğini belirterek, saldırı sonrasında çok değerli bir dava arkadaşlarının, mümtaz bir şahsın, 12 Eylül zulmünün çilesini çekmiş bir insanın, partinin İstanbul İl Teşkilatının basın işlerinden sorumlu dava arkadaşlarının Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu söyledi.
Bahçeli, saldırıda 5 "dava arkadaşlarının" da yaralandığını hatırlatarak, bugün MHP'nin başkanlık divanı, merkez yönetim kurulu ve milletvekilleriyle Akyıldız'ın cenazesini kaldırmak üzere, son görevlerini yerine getirmek amacıyla İstanbul'a geldiklerini ve sabah saatlerinde olaya ilişkin MHP Genel Başkanı olarak yazılı açıklama yaptıklarını söyledi.
Bahçeli, "Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'ndan, İstanbul Valiliği'nden sizi arayan oldu mu? Bazı basın organlarında yer alan ve olayın iki kişi arasında yaşanan adi bir olay olduğu iddiaları var. Bu yönde bir açıklama oldu mu? Size gelen en son bilgi nedir? Hükümet kanadından sizi arayan oldu mu?" şeklindeki sorular üzerine, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın saat 11 civarında kendisini aradığını ve emniyet güçleri olarak ne gibi bir çalışma yaptıkları, sonuç itibarıyla nereye ulaştıkları hakkında samimi, açık, dürüstçe bir bilgi verdiğini ifade etti.
Bahçeli, "Zannediyorum kısa süre içerisinde İçişleri Bakanı, faillerin açıklanması yolunda bir basın duyurusu yapmak isteyebilir. Onların bu çalışmalarına bizim müdahil olmamız doğru değildir. Fakat kısa süre içerisinde bu faillerin yakalanması ve yargıya çıkarılmasından yanayız" diye konuştu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...