Bahçeli'den Erdoğan'a seçim jesti! MHP o ilçede aday göstermeyecek!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bahçeli'den Erdoğan'a seçim jesti! MHP o ilçede aday göstermeyecek!

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yerel seçimler için anlamlı bir jestte bulundu. Bahçeli, Erdoğan'ın doğduğu şehir olan Rize'nin Güneysu ilçesinden belediye başkan aday adaylığı başvurularının kabul edilmemesini istedi.

31 Mart 2024'teki yerel seçimlere yönelik hazırlıklar devam ederken, Cumhur İttifakı'nın paydaşları AK Parti ve MHP, 30 büyükşehirde ortak aday çıkarma kararı aldı.

Yerel seçim hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı anlamlı bir jestte bulundu. Bahçeli, Erdoğan'ın doğduğu şehir olan Rize'nin Güneysu ilçesinde MHP'den belediye başkan adayı çıkarmama kararı aldı.

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI KABUL EDİLMEDİ

MHP'de 13 Kasım'da başlayan belediye başkan aday adaylığı başvuruları, Bahçeli'nin talimatı doğrultusunda Güneysu ilçesi için alınmayarak bugün sona erdi. Güneysu ilçesinden belediye başkan adayı çıkarmama kararı, Bahçeli'nin partililere verdiği talimatın bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

Bu çerçevede, Güneysu ilçesi için yapılan başvurular MHP tarafından kabul edilmedi ve ilçede MHP'den belediye başkan adayı gösterilmeyecek.

GÜNEYSU BİRİNCİ GELMİŞTİ

2019 yerel seçimlerinde Güneysu ilçesinde AK Parti yüzde 84,3 oy oranıyla birinci gelmişti. İYİ Parti ise yüzde 12,5 oy alarak en yakın rakip olmuştu. Belediye meclisi seçiminde de AK Parti yüzde 66,7 oy alırken, MHP'nin oranı yüzde 14,4 olarak gerçekleşmişti.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...