Bahçeli Alevi sorunlarına dikkat çekti!

/ Kaynak: AA
Bahçeli Alevi sorunlarına dikkat çekti!

Politika Haberleri  / AA

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Alevi kardeşlerimizin sorunları kökünden bitirilmelidir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Artık Alevi kardeşlerimizin sorunları kökünden bitirilmelidir. Her konuyu istismar eden AK Parti Hükümeti, Alevi kardeşlerimizi yüzüstü bırakmamalı, kavrayıcı çözüm için harekete geçmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda yapılacak her girişim ve teklife önyargısız şekilde destek vermeye vardır ve hazırdır" dedi.
Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Hicri 1375 yıl önce Kerbela'da yaşanan vahşetin, oluk oluk akan Ehl-i Beyt kanının hala ilk günkü kadar kasvet ve keder verici olduğunu belirterek, Hicri 61'inci yılın 10. Muharrem Günü'nde, Kerbela'da, İslam'a, Hazreti Peygamber'e ve tüm inananlara kılıç çekildiğini söyledi. nbsp;
Aşure Günü'nde bu hazin ve yürek burkan hadisenin bir kez daha hatırladıklarını ve yeniden Hz. Hüseyin'in susuz bırakılarak ailesi ve dostlarıyla birlikte şehit edilişinin hüznünü yaşadıklarını ifade eden Bahçeli, "Efendimizin 'Reyhan'ım' dediği, 'cennet gençlerinin efendisi' olarak gösterdiği Hz. Hüseyin'in Kerbela'da önü kesilerek şehit edilmesi tüm Müslümanların hala kanayan yarasıdır. Yüzyıllardır Kerbela'nın haklı matemi tutulmaktadır. Kerbela, müminle münafığın, hoşgörüyle taassubun, hakikatle yalanın, iyilikle kötülüğün, Hak ile batılın kesin ve keskin çizgilerle ayrıldığı bir kader noktasıdır" dedi.
Hazreti Hüseyin'in, Hazreti Muhammed'in gül yüzlü torunu, Ehl-i Beyt'in mensubu, Ashab-ı Kiram'ın da kutlu isimlerinden birisi ve herkesin örnek aldığı bir şahsiyet olduğunu aktaran Bahçeli, Hazreti Hüseyin'in suya hasret bırakılarak şehit edilmesinin çok büyük ders ve öğütler içerdiğini dile getirdi. nbsp;


"İslam Dünyası'nın şu an ki durumu tam bir felaketi işaret etmektedir"
Kerbela vahşetinin maalesef her gün yaşandığını ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:
"Mezhep gerilimi, mezhep karşıtlığı, mezhep kutuplaşması pimi çekilmiş bomba gibi neredeyse saat başı patlamaktadır. Ölen Müslüman, öldüren yine Müslüman'dır. Kıyan Müslüman, kıyılan yine Müslüman'dır. İster Sünni, ister Şii olsun, mezhepçi bakış ve yaklaşımlar İslamiyet'in iliğini kurutmakta, kanını emmektedir. İslam Dünyası'nın şu an ki durumu tam bir felaketi işaret etmektedir. IŞİD gibi terör örgütleri böylesi bir zeminden yeşermiştir. Şii de Müslüman, Sünni de Müslüman'dır. O halde paylaşılamayan nedir? Camileri ve türbeleri havaya uçurmak, canlı bombalarla cana ve mala kast etmek, Yüce Allah'ın hangi buyruğunda yazılıdır? Allah diyerek kafa kesmek, besmele çekerek hırsızlığa ve hıyanete ortak olmak nasıl bir aklın ve anlayışın ürünüdür? Bunları sormak ve sorgulamak en doğal hakkımızdır."
İslam'ın mazisi çok eskiye giden bir operasyon sağanağı altında olduğunu savunan Bahçeli, Haçlı saldırılarıyla amaçlarına ulaşamayanların, şimdilerde değişik senaryo ve oyunlarla Müslümanların varlık ve inanç haklarına saldırdığını ileri sürdü. "Mezhepçi aymazlığın bu kapsamda silah gibi kullanıldığını" bildiren Bahçeli, sırf Şii veya Sünni olduğu için insanların katledildiğini ifade etti. Bahçeli, şöyle konuştu:
"Ön tarafta Müslümanlar birbirini yiyip tüketirken, arka tarafta haritalarla oynanmakta, kaynaklar sömürülmektedir. Asırlar önce yaşanan olayların kızgınlığıyla alevlenen vekalet savaşları devamlı körüklenirken, Washington'da, Londra'da, Berlin'de, Paris'te Müslümanlar için defin merasimi hazırlığı hızla sürmektedir. Ortadoğu'daki petrol kuyularının etrafında vızır vızır dolaşan emperyalist acımasızlık, iç bölünmeleri kaşıyarak, tahrik ederek ve kışkırtarak amacına ulaşmanın hevesindedir. Maalesef İslam toplumları da buna alet olmaktadır."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...