Bağış 'Şivan Perver'in Türkiye'ye gelmesi önemli bir gelişme'

/ Kaynak: CHA
Bağış 'Şivan Perver'in Türkiye'ye gelmesi önemli bir gelişme'

Politika Haberleri  / CHA

Egemen Bağış, Barzani'nin Diyarbakır'daki programlarına katılmak için Şivan Perver,Türkiye'ye gelmesinin önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Egemen Bağış, "Bir zamanlar ülkemize gelme konusunda tedirginlik yaşayan Şivan Perver, ülkemizin değerli sanatçılarından İbrahim Tatlıses ile birlikte düet yapacak." dedi. CNR Sektörel Fuarcılık ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri, İş Adamları Derneği iş birliği ile İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo'da gerçekleştirilen dekorasyon fuarı Hom-Tex'in açılışına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Tataristan Başbakan Yardımcısı Rauil Zarıpov, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Yaşar Küçükçalık, Bursa Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay çok sayıda tekstil sektörünün başkanları ve temsilcileri katıldı. Açılışta Konuşan Bakan Egemen Bağış, İstanbul'un her alanda olduğu gibi fuarcılıkta da en parlak yıllarını yaşadığını söyledi. Bağış, "Daha bundan birkaç gün önce 29 Ekim'de asrın projesini gerçekleştirerek Marmaray'la Londra'yı Pekin'e bağlayan bir projeden bahsediyoruz. Gittiğimiz Finlandiya'da, İsveç'te, Polonya'da hep Marmaray konuşuldu. Oradaki devlet başkanları Türkiye'nin bu büyük projesinden ne kadar büyük memnuniyet duyduklarını boğazın üstünden geçtiklerini ama bir sonraki gelişlerinde altından geçeceklerini vurgulayarak hissettirdiler." ifadelerini kullandı. Başbakan'ın Kuzey Irak yöneticilerinden Barzani'yi Diyarbakır'da ağırlayacağını söyleyen Bağış, "Bir zamanlar ülkemize gelme konusunda tedirginlik yaşayan Şivan Perver, ülkemizin değerli sanatçılarından İbrahim Tatlıses ile birlikte düet yapacak. Bölgede yüzlerce çift toplu nikah töreniyle evlenecek. Bunlar Türkiye'nin nerden nereye geldiğinin çok önemli bir noktasıdır. Kimileri şehit haberlerinin gelmemesinden rahatsız olabilir onları hastalıklı zihinleri ile baş başa bırakıyorum. Biz Türkiye'nin huzurla, demokratikleşmeyle kalkınmayla, şeffaflaşmayla bütünleşerek büyümesinden büyük onur duyuyoruz. Bugün dünyada kardeşlik dokusuyla, demokratikleşmeyle, şeffaflaşmayla bölünün bir ülke yoktur. Ülkeler kardeşlikle değil, kalleşlikle bölünür." şeklinde konuştu.

Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...