Bağış, 'Olimpiyatı kazansaydık, milletçe ve ülkece kazanacaktık'

/ Kaynak: AA
Bağış, 'Olimpiyatı kazansaydık, milletçe ve ülkece kazanacaktık'

Politika Haberleri  / AA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin olimpiyat oyunlarını alamamasına sevinenleri eleştirdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin olimpiyat oyunlarını alamamasına sevinenleri eleştirerek, "Allah, onlara tez zamanda şifa versin. İnanın başka söyleyecek söz bulamıyorum. Olimpiyatı kazansaydık, milletçe ve ülkece kazanacaktık" dedi. nbsp;Çınar Koleji Çekmeköy Kampüsü açılışında konuşan Bağış, Atatürk'ün belirledği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefi için, açılan okulların önemli olduğunu, günümüzün muasır medeniyetleri olan AB'nin standartlarıyla da yetinmemek gerektiğini kaydetti. nbsp;Bağış, ilme önem veren bir medeniyetin varisi olduklarını anlatarak, cumhuriyetin kuruluşundan 2002'ye kadar değişmeyen gerçekler olduğunu anımsattı. Söz konusu zamana kadar bütçeden en fazla payın Milli Savunma Bakanlığına ayırıldığını hatırlatan Bağış, "Fakat 2002'den bu yana Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, değişmez yeni gerçek var. Artık Türkiye Cumhuriyeti bütçesinin en büyük payı, Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılıyor" diye konuştu. nbsp;Bağış, AK Parti iktidarıyla öğrencilere kitapların ücretsiz verildiğini ifade ederek, Türkiye'de çığır açan yenilikler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Özel okullarda okuyan öğrencilerin sahip oldukları imkanların devlet okullarında da sağlanması için çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Bağış, buna yönelik olarak tablet dağıtıldığını söyledi. nbsp;Bağış, Necip Fazıl'ın "Elalem okur, atomu böler. Bizimkiler okur, milleti böler" sözünü zikrederek, gelecek nesillerin bu anlayıştan uzak yetişeceğini anlattı.
-Olimpiyat oylaması
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'nın evsahipliği yapma şansını kaybetmesinden memnuniyet duyanların varlığına dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:
"Allah onlara tez zamanda şifa versin. İnanın başka söyleyecek söz bulamıyorum. Olimpiyatı kazansaydık, milletçe ve ülkece kazanacaktık. Bunu da bir kayıp olarak görmüyorum. İstanbul, ilk defa finale kalmıştır, bu da büyük bir başarıdır. Olimpiyatları düşünün, logosunda iç içe geçmiş beş halka, dünyanın beş kıtasını temsil ediyor. Dünyada iki kıta üzerine kurulu tek şehir İstanbul, finale kalıyor. Ben Tokyolular'ı, Japon milletini kutluyorum. Bir de soruyorum; Tokyo olimpiyatlara ev sahipliği yapacak. Allah aşkına Japonlar'dan başka kimler heyecanlandı? İstanbul kazanmış olsaydı, bugün kutlamalar sadece İstanbul'da değil, Saraybosna'da, Şam'da, Musul'da, Kerkük'te, Bakü'de, Taşkent'te dünyanın dört bir yanında yapılacaktı. Dünyada, bunca uzun süre devam eden olimpiyat oyunlarının bugüne kadar hiç bir Müslüman şehirde gerçekleşmemiş olması düşündürücüdür. Bu yüzden, İstanbul kaybetmedi. Olimpiyat ruhu çok büyük bir fırsatı kaybetti. Olimpiyat komitesi üyeleri bu ders yılının başında maalesef sınıfta kaldı. Bizler sonraki kararlarında sınıfı geçme şansını onlara tanıyacağız."



- CHP'nin kuruluşunun 90. yılı



Bağış, CHP'nin 90. kuruluş yılı konusunda ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"CHP bugün 90. yılını kutluyor. Kendilerini tebrik ediyorum. Demokrasimizin çok önemli bir partisi, ana muhalefet partimiz. CHP, 90. yaş gününü, çok partili sisteme geçişimizden beri neden iktidara gelemediğini irdelemek ve düşünmek için iyi değerlendirmelidir. Ümit ederim ki 90. yaş günleri CHP'nin milletten kopukluğuna son vermek için vesile olur. Milletin değerleriyle kavga etmektense milletin değerleriyle barışık yaşamayı tavsiye ediyorum."

Bağış, konuşmasının ardından Çınar Koleji Çekmeköy Kampüsü'nün açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Bağış, ana sınıfı öğrencilerinin bulunduğu sınıfları gezerek çocuklarla vakit geçirdi. Bağış, ana sınıfı bünyesinde kurulan mutfakta küçük öğrencilerle pasta yaptı.

Açılışa özel tasarlanan AB Bakanlığı logolu pastayı kesen Bağış, ilk dilimleri Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız'a ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'a ikram etti. Törene AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç ve Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel de katıldı.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...