Babacan G20 büyükelçileriyle buluştu

/ Kaynak: İHA
Babacan G20  büyükelçileriyle buluştu

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G20 üyesi ve G20'ye davetli ülkelerin büyükelçileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Babacan, burada yaptığı konuşmada, G20 kapsamında bakanlar ve merkez bankası başkanları düzeyindeki ilk toplantının 2 hafta sonra İstanbul'da yapılacağını belirterek 15-16 Kasım'da Antalya'da Liderler Zirvesi düzenleneceğini kaydetti.
Başbakan Yardımcısı Babacan, Ulusal kapsayıcılık altında, KOBİ'lere ağırlık vereceklerini vurgulayarak "İstihdam KOBİ'ler aracılığıyla oluşuyor. KOBİ konseptine, tüm gündem maddelerinde yer vereceğiz" diye konuştu.
Uluslararası Ticaret Odası ile görüştüklerini ve Dünya KOBİ Meclisi ya da Dünya KOBİ İşbirliği gibi bir isim altında platform kurmak istediklerini ifade eden Babacan, "Bu da şu anlama geliyor, dünyada ilk defa KOBİ'ler için küresel bir ses oluşacak. Bu yapıya ilişkin görüşmelerimiz devam ediyor ve bu sene içinde kurulacak. Sadece bizim G20 başkanlığımız için değil, kalıcı bir platform olacak" diye konuştu.
G20 ülkelerinin yapısal reform taahhütlerini yerine getirmesinin önemine dikkat çeken Babacan, taahhütlerin yerine getirilmesi durumunda küresel büyümenin 5 yıl içinde öngörülenden yüzde 2 daha yüksek olacağını vurguladı.
Çalıştıkları bir başka grubun da kadınlar için oluşturulması planlanan W-20 olduğunu kaydeden Babacan, bunun üzerinde hala çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Nasıl bir yapı oluşturulacağını ve içeriğini G20 meslektaşlarımızla değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...