Atama bekleyen öğretmenler eylemde

Atama bekleyen öğretmenler eylemde

Politika Haberleri

Çeşitli illerden gelerek başkentte buluşan atama bekleyen öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem yaptı.

nbsp;Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 28 bin öğretmen ataması sözünün haziranda yerine getirilmesini beklediklerini söyledi. nbsp; Çeşitli illerden gelerek başkentte buluşan atama bekleyen öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde toplandı. nbsp; Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, burada yaptığı basın açıklamasında, geçen sene 55 bin öğretmen ataması yapılacağı yönünde dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun açıklama yaptığını s öyledi. Koncuk, "Şimdi inkar ediyorlar. Ama bu söz verilmiştir. Güvenilir devlet, gençlere verdiği sözü yerine getiren, unutmayan devlettir" ifadelerini kullandı. nbsp;

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

nbsp;Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da haziran ayında atama yapılacağı yönünde sözleri olduğunu ifade eden Koncuk, "Biz 28 bin atama sözünün haziranda yerine getirilmesini mutlaka istiyoruz" dedi.
nbsp;Eyleme katılanlar, Koncuk'un konuşması esnasında, "Haziran'da 28 bin öğretmen ataması istiyoruz" yazılı çok sayıda balon patlattı. KPSS'ye hazı rlık kitaplarını ve soru bankalarını MEB önüne bırakan eylemciler, Nasrettin Hoca'yı canlandıran bir öğretmen adayıyla atama duası yaptı, atama dileklerini temsili bir dilek ağacına bağladı. nbsp; nbsp; Daha sonra Koncuk ve bir grup eylemci, bakanlık binası girişine, bunalıma girerek intihar ettiklerini öne sürdükleri öğretmen adayları anısına kırm ızı karanfillerle temsili dilek ağacını bıraktı. Eylemde "Haziranda atama istiyoruz" yazılı büyük bir balon da uçuruldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...