''Arzumuz, Başbakanımızın cumhurbaşkanı olması''

/ Kaynak: İHA
''Arzumuz, Başbakanımızın cumhurbaşkanı olması''

Politika Haberleri  / İHA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak, "Arzumuz muhtar bile seçilemez denilen bir süreçten Başbakan olarak 12 yıl hizmet eden Başbakanımızın, bütün milletin gönlünden geçen ilk seçilen cumhurbaşkanı olması yönünde. Bizde bu şekilde bir karar verilirse tüm teşkilatlarımız, milletimiz bunun arkasında duracaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Çorum Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'den belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Gül, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerel seçimlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de muhalefetin kendi partileri yerine farklı partilerden aday arayışı içerisinde olduğuna dikkat çeken Gül, bunun Türkiye'de muhalefetin yetersizliği ve olmayışının bir göstergesi olduğunu belirtti. Çatı partisi adayı gibi, çatı adayı gibi bir takım çabalar olduğunu dile getiren Gül, "Bunların hepsi beyhude çabalar. Kılıçdaroğlu ana muhalefetin lideri, sivil birisi olsun. Sivilden anlaşılan demek ki kendilerini bu anlamda sivil bir yere konumlandırmıyor. Siyasi partilerin kendi adayları gerçekten siyasi kimliği olan adayın çıkmasını arzu ediyoruz. Ama neticede biz şunu düşünüyoruz. AK Parti kendi adayını sayın Başbakanımız istişarelerini yaptı. AK Parti adayını milletle paylaştıktan sonra ilk turda sorunsuz bir şekilde seçileceğine inanıyoruz. Teşkilatlarımız buna hazır. Milletimizin de arzusu bu yönde" diye konuştu.

Bu seçimde Cumhurbaşkanı halk tarafından seçileceği için tarihi bir anlam ifade ettiğinin altını çizen Gül, "Bu seçimin en büyük anlamı Türkiye'de, hatta bu coğrafyada, Anadolu topraklarında ilk defa halk kendi başkanını seçmiş olacak. Anayasa 104. madde Cumhurbaşkanı'nı devletin başkanı olarak tanımlıyor. Yani bu seçimde devletin başına devlet başkanını halk kendisi seçmiş olacak. Bu tarihi bir anlam ifade ediyor. Bizde gördüğümüz zaman tüm Türkiye'de AK Parti'nin adayı birinci turda sorunsuz bir şekilde seçileceği yönünde. Arzumuz muhtar bile seçilemez bir süreçten Başbakan olarak 12 yıl hizmet eden Başbakanımızın, tüm milletin gönlünden de geçen budur. İlk seçilen cumhurbaşkanı olması yönünde. Bizde bu şekilde bir karar verilirse tüm teşkilatlarımızı, milletimizi bunun arkasında duracaktır. Başbakanımız da söyledi, 30 Mart'ta bu çatı uçtu. Beyhude çabalar, arayışlar. AK Parti milletle yapacağı ittifakla, istişare ile belirleyecek adayını sorunsuz bir şekilde seçileceğine, kazanacağına inanıyoruz. Beklentimiz, düşüncemiz bu yönde" ifadelerini kullandı.

Ziyarette AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse hazır bulundu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...