Apaydın kampının diğerlerinden bir farkı yok!

/ Kaynak: AA
Apaydın kampının diğerlerinden bir farkı yok!

Politika Haberleri  / AA

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Heyeti, Apaydın Kampı'nda incelemelerde bulundu. Heyette CHP ve BDP milletvekillerinin olmaması dikkat çekti. Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Bu kampında daha önce gördüklerimizden bir farkının olmadığını görüyoruz. Kampta kalanların yüzde 80'e yakını kadın ve çocuklardan oluşuyor. Bu bakımdan burada başkaca bir işlemin yapılması zaten mümkün değil. Kampın fiziki durumu da buna müsait değil" dedi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Heyeti, geçtiğimiz haftalarda CHP'li vekillerin alınmadığı Apaydın Kampı'nda incelemelere başladı.

##tgvideo##

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ve MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'dan oluşan heyet, Hatay Valiliği'nde brifing aldıktan sonra Apaydın kampına geldi. Heyet burada incelemeler yaptı.

KAMP GAYET NORMAL
Çıkışta açıklamalar yapan Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Bu kampın da şimdiye kadar gördüklerimizden hiç bir farkının olmadığını görüyoruz. Çadırlar, çocuklar, kalanlar yani herkes burada. Zaten çok dar bir alan, insanlar iç içe geçmiş durumda. Dolayısıyla diğer kamplardan pek bir farkını görmedik. Ama incelemelerimiz devam ediyor. nbsp;Bu kampta 2764 kişi kalıyor. Yaklaşık 300 kişiye yakını asker, polis ve kamu görevlisi. Geri kalanı kadınlar ve çocuklar. Bu bakımdan çok ağırlıklı bir kısmı, kampta kalanların yüzde 80'e yakını kadın ve çocuklardan oluşuyor. Bu bakımdan burada başkaca bir işlemin yapılması zaten mümkün değil. Kampın fiziki durumu da buna müsait değil. 130 dönümlük bir kamp burası. Bunun 40 dönümü idari binalara ayrılmış, geri kalan 90 dönümde insanlar kendilerine çadır kuracak mekan zor bulmuşlar. Dolayısıyla bizim görebildiğimiz o iddialar konusunda fiziken zaten mümkün değil burada" nbsp;dedi. nbsp;

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

NEDEN CHP VE BDP YOK?
Ayhan Sefer Üstün, nbsp;beraberlerinde CHP ve BDP milletvekillerinin olmamasını şöyle değerlendirdi: nbsp;''BDP zaten bu komisyona daha öncesinden iş yoğunluğu sebebiyle üye vermemişti. Dolayısıyla onun resmen gelme noktasında bir şeyi yoktu. CHP milletvekilleri son güne kadar benimle diyalog halindeydiler. Birçok milletvekili arkadaşımız buraya gelme arzusundaydı. Ancak ne olduysa sanırım sayın genel başkanları bu konuda bir talimat verdi ve gelmedi. Bu olayı gündeme getiren öncelikle CHP milletvekilleriydi. Şimdi buraya şu sebep, bu sebep bunlar gerekçe göstererek gelmemiş olmaları bence izah edilemez bir durumdur. Ben hala saat 08.30'da valilikte olacaklarını ümit ediyorum, bekliyorum. İnşallah gelirler. Çünkü bu görev millet adına yapılan bir görevdir. Dolayısıyla görevden kaçmayacaklarını umut ediyorum. Beklentimiz bu yönde.''

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...