Ankara’da kritik görüşme: Mansur Yavaş, CHP’li başkanları topluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ankara’da kritik görüşme: Mansur Yavaş, CHP’li başkanları topluyor

POLİTİKA Haberleri

Millet İttifakı’nda yaşanan adaylık krizi sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olması için çağrıda bulunduğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarını kritik bir görüşme için Ankara'ya çağırdı. Bu çağrının ardından hemen yola çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile şu dakikalarda ikili görüşme başladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Mansur Yavaş’ı önerdi. Ancak bu teklif, masadan ret yedi.

İddiaya göre Millet İttifakı’nın diğer 5 partisi Kılıçdaroğlu’nda karar kıldı. Yaşanılanlar sonrası masadan ayrılan Akşener, İmamoğlu ve Yavaş’ı aday olmaları için çağrıda bulundu.

ANKARA’DA KRİTİK TOPLANTI

Bu durum sonrası Ankara’da hareketli saatler yaşanmaya başladı. CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının Ankara'ya hareket ettiği belirtildi.

Başkanların cumartesi günü Yavaş'ın ev sahipliğinde toplanması beklenirken, Ankara'ya ulaştığı öğrenilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Yavaş'ın görüşmeye başladığı iddia edildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın ise depremle ilgili çalışmalar sebebiyle toplantıya katılması beklenmiyor.

KILIÇDAROĞLU VURGUSU

Öte yandan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Beldesinden büyükşehrine kadar bütün belediye başkanlarımızla birlikte, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde geleceğe yürüyoruz. Azimli, kararlı ve umutluyuz. Hep beraber çalışacak, hep beraber kazanacağız" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...