Ankara'da Finlandiya Bağımsızlık Günü kutlandı

Ankara'da Finlandiya Bağımsızlık Günü kutlandı

Politika Haberleri

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, "Türkiye ve Finlandiya, ilişkileri mükemmel seyreden iki dost ülkedir" dedi.

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçiliği, ülkenin bağımsızlığının 96. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenledi. Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ndeki resepsiyonda konuşan Büyükleçi Nina Vaskunlahti, Türkiye'de görev yapmanın kolay olduğunu belirterek, "Nereye gidersem gideyim, çok sıcak ve içtenlikle karşılanıyorum" dedi. Vaskunlahti, şunları kaydetti: "Konuştuğumuz konular ister barış için arabuluculuk, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) süreci, Finlandiya'dan Türkiye'ye gelen onbinlerce ziyaretçi, Finlandiya semalarını süsleyen kuzey ışıklarını izlemeye gelen Türkler veya Finlandiya'nın farklı üniversitelerinde eğitim gören ERASMUS öğrencileri olsun, her konuda iki ülke dosttur." İki ülke arasında ilk dostluk anlaşmasının imzalanmasının 90. yıl dönümünun kutlanacağını hatırlatan Vaskunlahti, 2014 yılının ikili ilişkileri daha da perçinleyeceğini vurguladı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...