Ana muhalefet bölünüyor mu? CHP'de seçim sonrası yarışan 4 kanat

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Mayıs ayında hem cumhurbaşkanlığını hem de Meclis'te sayısal üstünlüğü bir kez daha Cumhur İttifakı'na kaptıran CHP’de 'değişim' adı altında ayrışmalar sürüyor. Kılıçdaroğlu’na yakın isimler ağırlığı oluştururken CHP’de toplam 4 damar öne çıkıyor. Peki kim kiminle hareket ediyor?

Türkiye Mayıs ayında yapılan kritik seçimleri geride bıraktı. Seçimler bir kez daha Cumhur İttifakı'nın üstünlüğüyle sona erdi.

Seçim sonrası CHP'de iç muhasebe başlarken sert tartışma ve ağır suçlamalar gündeme geliyor..

Parti içi muhalefete karşın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimler halen ağırlığa sahip olan taraf.

Ancak öte yandan İstanbul Büyükeşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun parti kurmaylarıyla yaptığı gizli toplantı sonrasında ayyuka çıkan iç muhalefet de güçleniyor.

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, parti içinde öne çıkan 4 damarı paylaştı.

TABANDAN GELEN BİR KANAT VAR 

CHP’de dört kanat olduğuna dikkat çeken Gürses, şunları söyledi:

“CHP’de sesleri daha az çıkan Kılıçdaroğlu kanadı var. Bakırköy Belediye Başkanı’nın İmamoğlu ile tartışmasından Kılıçdaroğlu tarafında olduğu net bir şekilde ortaya çıktı. Yine CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Kılıçdaroğlu’ndan yana bir siyaset güdüyor. Öte yandan parti meclisindeki 30 kişi Kılıçdarolu’ndan yana. Bunlar birinci kanat. İkinci kanat  İmamoğlu’nun başı çektiği ve gizli zoom toplantısına katılan ekip. Gökhan Günaydın, Bülent Tezcan, Engin Altay gibi isimler. Bu gizli toplantıda Özgür Özel de vardı, Özel hangi yandan olacağı noktasında karar kılamadı. Özel’i üçüncü bir yol olarak değerlendirmek lazım. Dördüncüsü ise tabanda oluşan bir kanat. Tüm bunları isim değiştirmeye yönelik makyaj hamleleri olarak sayan bir kanat. Değişimin ideolojik olması gerektiğine inanıyor. Bu kanat ne kadar örgütlenecek ve liderini bulacak, bu biraz netameli bir durum.” 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...