"Amerika'yı Kolomb değil Müslümanlar buldu!"

"Amerika'yı Kolomb değil Müslümanlar buldu!"

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerikan'ın Kristof Kolomb'dan önce müslüman denizciler tarafından bulunduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, I. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi Kapanış Toplantısı'nda sıradışı açıklamalarda bulundu.
ABD'nin Kristof Kolomb tarafından değil Müslüman denizcilerin keşfedildiğini açıklayan Erdoğan "19 ve 20. YY'da Osmanlı Devleti yıkılırken bir çok insan Latin Amerika'ya göç ettiler. Pasaportlarından dolayı El Türko olarak anıldılar.Latin Amerika'nın İslam'la tanışması 12. yüzyıla kadar dayanır.Amerika'yı Kolomb değil 1178'de Müslümanlar keşfetti. 1178'te Müslüman denizciler Amerika kıtasına ulaşmıştı." dedi.
"O TEPEYE BİR CAMİ YAKIŞIR"
Kolomb'un anılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahsettiğini belirten Erdoğan sözlerini söyle sürdürdü;
"Kristof Kolomb anılarında Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahseder. Ben şimdi Küba'lı kardeşimle konuşurum. O dağın tepesine bir cami bugün de yakışır. Yeter ki izin versinler, olur desinler. Yani Kolomb daha Amerika kıtasını keşfetmeden İslam dini kıtada inkişaf etmiş, yayılmıştı."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...